Listopada 22, 2024, 06:32:13 am

Autor Wątek: Szelestnica elnica precyzyjna jak dziesiątka w tarczy.  (Przeczytany 3793 razy)

Offline czarny

• HD 1200; BMW 1150 GS; BMW F800GS Adv
  • 220 km/h
Odp: Szelestnica elnica precyzyjna jak dziesiątka w tarczy.
« Odpowiedź #15 dnia: Września 29, 2021, 22:40:43 pm »
Coś strzelanie coraz bardziej popularne na forum.

Coś w tym jest. Sam ostatnimi czasy ulegam jego czarowi. Można by kiedyś zorganizować jakieś forumowe zawody.... chętnie bym stanął z giwerą w ręku i postrzelał do tarczy lub innego ustrojstwa....  :yeah: :yeah:

Masz pomysł - to go zrealizuj, i weź się za zorganizowanie takich zawodów.

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #16 dnia: Września 29, 2021, 23:08:54 pm »
O to to to!  :thumbup:  Soniq! Soniq! Soniq!
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline przemek0113

• TDM 900
  • 220 km/h
« Odpowiedź #17 dnia: Września 30, 2021, 06:35:41 am »
 Soniq! Soniq! Soniq!  Soniq! Soniq! Soniq!  Soniq! Soniq! Soniq!  :)B
Życie bez motocykla jest jak życie bez zęba, można żyć ale nie będziesz się uśmiechać... :D

Offline soniq2

• Honda Africa Twin Adv. Sports, BMW 1250 Adventure
  • 120 km/h
« Odpowiedź #18 dnia: Września 30, 2021, 13:14:38 pm »
Dotychczas zawody były na zaprzyjaźnionej strzelnicy, ale podchodzili do tematu zachowawczo, z obawy żebyśmy się przypadkiem nie postrzelili  ;)

Przepraszam za chwilę euforii z mojej strony  :bash: :bash:

Biorąc pod uwagę co napisałeś Duchu, jest w tym dużo racji. Rzucić temat na zorganizowanie "zabawy" gdy ktoś może na tym ucierpieć nie było zbyt rozsądne i też rozumiem właścicieli strzelnicy. Bezpieczniej pojeździć czołgiem.....

Czarny, po przemyśleniu tekstu Ducha, stwierdziłem, że to głupi pomysł był...... Jazda na motocyklu niesie już ogromne ryzyko, więc po co jeszcze dokładać zabawę z bronią.

Offline Trybus

• 180 km/h
« Odpowiedź #19 dnia: Września 30, 2021, 13:30:10 pm »
Można "wynająć" prowadzącego strzelanie czyli gościa z uprawnieniami i na niego zrzucić całą odpowiedzialność  :fun: :fun: :fun: :fun:

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #20 dnia: Września 30, 2021, 14:09:13 pm »
Dotychczas zawody były na zaprzyjaźnionej strzelnicy, ale podchodzili do tematu zachowawczo, z obawy żebyśmy się przypadkiem nie postrzelili  ;)

Przepraszam za chwilę euforii z mojej strony  :bash: :bash:

Biorąc pod uwagę co napisałeś Duchu, jest w tym dużo racji. Rzucić temat na zorganizowanie "zabawy" gdy ktoś może na tym ucierpieć nie było zbyt rozsądne i też rozumiem właścicieli strzelnicy. Bezpieczniej pojeździć czołgiem.....

Czarny, po przemyśleniu tekstu Ducha, stwierdziłem, że to głupi pomysł był...... Jazda na motocyklu niesie już ogromne ryzyko, więc po co jeszcze dokładać zabawę z bronią.

Weź tu pod uwagę że dotychczasowe zawody były realizowane na strzelnicy klubowej a nie komercyjnej. Może w Rybieńcu wygląda to inaczej, na pewno wchodzą w grę kwestie prawne, ubezpieczeń itp.

Jak ktoś spadnie z czołgu to spadnie z czołgu, ot wypadek. Jak ktoś dostanie kulką, rykoszetem na dynamice gdzie zawodnicy nie mają patentów i licencji sportowych to może być większy smród
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline soniq2

• 120 km/h
« Odpowiedź #21 dnia: Września 30, 2021, 14:26:03 pm »
Jak ktoś dostanie kulką, rykoszetem na dynamice gdzie zawodnicy nie mają patentów i licencji sportowych to może być większy smród

Właśnie po to są strzelnice, żeby ludzie bez licencji sportowych i zezwolenia na broń, mogli postrzelać zgodnie z prawem. Wszystko to musi się jednak odbywać pod okiem osoby zatrudnionej na strzelnicy z odpowiednimi uprawnieniami i odpowiedzialnej za bezpieczeństwo podczas strzelania. Tu nie ma podziału na strzelnice klubowe i komercyjne.... Przepisy dla wszystkich są takie same - ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 15 marca 2000 r. w sprawie wzorcowego regulaminu strzelnic i inne dotyczące broni.

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #22 dnia: Września 30, 2021, 14:42:12 pm »
Ok, jest rozporządzenie. Pytanie jeszcze jaka jest praktyka, bo ja po prostu nie spotkałem się organizacją zawodów z dynamiki dla osób bez licencji, ale może po prostu mało wiem. Nie piszę tu o przepisach tylko o moich doświadczeniach praktycznych, co nawet wydaje mi się logiczne z punktu widzenia prowadzącego strzelanie, wszak bezpiecznie jest jak sobie taki żółtodziób stoi i statycznie pyka do papierowej tarczy niż kręci się i łazi z pistoletem po torze

Jeżeli wg Twojej wiedzy takie zawody dla nas są możliwe to pogadaj może z Rybieńcem i forumowo coś zadziałamy.

Offline soniq2

• 120 km/h
« Odpowiedź #23 dnia: Września 30, 2021, 17:07:44 pm »
Jeżeli wg Twojej wiedzy takie zawody dla nas są możliwe to pogadaj może z Rybieńcem i forumowo coś zadziałamy.

Duchu - Przypuszczam, że jak oznajmisz, że na strzelnicę przyjdzie ekipa ludzi nieobytych z bronią, to każdy wymięknie i nikt nie będzie chciał się tym zająć. Sam mówiłeś, że wcześniej wozili Was czołgiem - chyba tak dla nich było bezpieczniej.

Jak już mówiłem, to był głupi pomysł z mojej strony, w czasie takiej rywalizacji może zawsze coś się wydarzyć szkoda ryzykować.

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #24 dnia: Września 30, 2021, 17:15:37 pm »
Będę w sobotę w Rybieńcu to zapytam, za pytania w mordę nie dają  ;)

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #25 dnia: Października 02, 2021, 22:16:26 pm »
Byłem dzisiaj na wykładzie dotyczącym prawa szerzej związanego ze strzelaniem i mam ciekawą informację dotyczącą naszej dyskusji:

Tu nie ma podziału na strzelnice klubowe i komercyjne.... Przepisy dla wszystkich są takie same - ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 15 marca 2000 r. w sprawie wzorcowego regulaminu strzelnic i inne dotyczące broni.

Jak się dowiedziałem rozporządzenie jest niejako aktem podstawowym, na podstawie którego tworzy się strzelnice. Natomiast co do tego kto, co i jak tam strzela decyduje już wewnętrzny regulamin strzelnicy dostosowany do warunków i specyfiki obiektu. Także jak ktoś stwierdzi że nie robi dynamiki dla żółtodziobów na swojej strzelnicy to ma do tego pełne prawo i rozporządzenie tego nie reguluje, bo regulamin wewnętrzy jest tu nadrzędny jeżeli ma zapewnić bezpieczeństwo dostosowane do specyfiki danego obiektu

P.S. Mój prywatny numer - 663 511 120