Grudnia 22, 2024, 10:27:29 am

Autor Wątek: Promocje dla motocyklistów  (Przeczytany 13565 razy)

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
Promocje dla motocyklistów
« dnia: Października 21, 2014, 13:21:53 pm »
Taki wątek z promocjami
Teraz jest -20% na wszystko firmy BUSE
Ale jak będą np. weekendy motocyklowe w Lidlu itp. to też tutaj można wrzucać.

http://buse.com.pl/

Tak samo nasi forumowi przedsiębiorcy mile w tym wątku widziani ;)
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2014, 13:31:50 pm wysłana przez Tomas_XRV »

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
Odp: Promocje dla motocyklistów
« Odpowiedź #1 dnia: Października 21, 2014, 14:51:06 pm »
Dobry pomysł!  :thumbup:
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Dakatsu

• DL650 śliczny troszkę niebieski :P
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Października 21, 2014, 16:19:44 pm »
U nas jest całoroczna promocja dla wszystkich forumowiczów - 5%!!!

:wings:

Offline hagewa

• yamaha ybr 125
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Października 21, 2014, 16:29:05 pm »
U nas jest całoroczna promocja dla wszystkich forumowiczów - 5%!!!

I to jest bardzo miłe :)
Nie mogę się coś wybrać po te żarówki :P Może w piątek do południa mi się uda :)

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 04, 2014, 15:01:00 pm »
KUPONY NA OPONY

100zł zniżki za zakup opon powyżej 600zł przez aplikację mobilną Allegro

https://kupony.allegro.pl/mobile/regulamin_28.10-07.11.2014_opony.pdf

Ale mi się "fuksneło" bo o mały włos bym kupił przez stronę allegro i by nie było zniżki, a tak zawsze stówa w kieszeni  :thumbup:

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 04, 2014, 17:49:26 pm »

Konkretny rabat z tymi oponami, dobrze wiedzieć :)
Ostatnio w ogóle jest jakoś sporo promocji, które jednocześnie mają za zadanie rozwinąć u użytkowników korzystanie różnych usług przez telefon. Przykładowo w tej chwili w banku BZWBK standardowa lokata oprocentowana jest na ok 1,5% (zależnie od wartości depozytu). Taka sama, kliknięta przez telefon to już 3,5%  :shock:
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline gibek73

• Suzuki DL650 V-Strom K4
  • 220 km/h
  • let's ride
    • Suzuki DL650 V-Strom K4
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 04, 2014, 19:23:02 pm »
w mBanku normalnie konto teraz ma 4%

Offline ksiegowy

• VFR800
  • 220 km/h
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 04, 2014, 20:56:11 pm »
Co do opon to z chęcią bym wziął,
ale KASY BRAK  :(

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 05, 2014, 01:00:01 am »

Konkretny rabat z tymi oponami, dobrze wiedzieć :)
Ostatnio w ogóle jest jakoś sporo promocji, które jednocześnie mają za zadanie rozwinąć u użytkowników korzystanie różnych usług przez telefon. Przykładowo w tej chwili w banku BZWBK standardowa lokata oprocentowana jest na ok 1,5% (zależnie od wartości depozytu). Taka sama, kliknięta przez telefon to już 3,5%  :shock:

Wszystkie promocje bankowe to fikcja. W przypadku lokat atrakcyjne oprocentowanie jest najczęściej zżerane przez transakcje łączone. Najczęściej przy tworzeniu lokaty trzeba założyć ROR kosztujący np. 10 zł miesięcznie (i zysk idzie się *****, pomijając nawet podatek Belki). Pod uwagę trzeba jeszcze wziąć limity jakie na daną lokatę narzuca bank np: wpłata minimalna 500 zł a maksymalna 10000 zł. Przy tych wszystkich parametrach człowiek cieszy się jak głupi, że dostał z powrotem swoje pieniądze na takiej zasadzie jak po wyjęciu kurtki zimowej z szafy znalazł w niej 50 zł. Pieniądze są, ale zysk żaden bo wcześniej gdzieś zniknęły.

W przypadku kredytów konsumpcyjnych atrakcyjne oprocentowanie dostępne jest tylko przy zaciąganiu kredytu z pakietem ubezpieczeniowym nie chroniącym od niczego. Pakiet ubezpieczeniowy oferowany jest oczywiście przez firmę znajdującą się w grupie kapitałowej banku. Dla przykładu kredyt BZWBK reklamowany jako "weź z kim chcesz na 6 procent" przy optymalnych parametrach zdolności kredytowej kredytobiorcy potrafił wystrzelić do 24,69% RSSO. Informacja była oczywiście dostępna, ale na 3 stronie tekstu pisanego drobnym druczkiem. Dla porównania niemieckie banki oferują kredyty z oprocentowaniem rzeczywistym na poziomie 6,99-16%.

Żeby nie było, że off topic, teraz coś bankowego także dla motocyklistów. Jakiś czas temu reklamowana była karta Multibanku (oraz chyba GetIn banku) która w opcjach miała zwrot wydatków na paliwo. Po przeczytaniu i przeliczeniu oferty okazało się, iż żeby przystąpić do programu musiałbym posiadać konto, na które otrzymywałbym wynagrodzenie miesięczne w wysokości minimum 3000 zł. Dodatkowo karta oferująca zwrot wydatków na paliwo była kartą kredytową. Przy łączeniu wszystkich opłat za prowadzenie rachunków, kart, ubezpieczeń itp. wychodziło mi ze mógłbym otrzymać maksymalnie 60 zł zwrotu miesięcznie. Ale po odjęciu wszystkich kosztów w ujęciu rocznym otrzymywał bym około 30 zł miesięcznie zwrotu wydatków na paliwo..... (Po odjęciu opłaty za nie osiągnięcie zakładanych wpływów na rachunek oraz potencjalnym opodatkowaniu zwrotu jako dochodu przez urząd skarbowy przy rozliczeniu rocznym).

Powyższy wariant i tak był by optymistyczny, bo regulaminy tej promocji zawsze zakładają, że kwota od jakiej nalicza się zwrot za zakup paliwa nie przekroczy na przykład 5,40 zł za litr (powyżej tej ceny bank nalicza procentowy zwrot dalej od kwoty 5,40 zł, różnice płacimy my). Jeżeli zakładana w regulaminie cena paliwa ulegnie podwyższeniu wtedy może się okazać, że za jednym razem będziemy mieli aż 2 podwyżki. Raz na stacji, a drugi na koncie które zamiast przynosić oszczędności na paliwie będzie wymagało opłaty za prowadzenie. I w ten sposób dostaniemy kolejne 1,2,3 grosze na litrze.

Trzecia sprawa to oferty i promocje ubezpieczeniowe. Przynajmniej w reklamach najatrakcyjniej wyglądają oferty firm typu Libery, Link 4 lub, jak w moim przypadku oferta przedstawiona mi przez dział ubezpieczeniowy mojego banku. Tyle że, ile razy analizowałem oferty ubezpieczenia OC taki firm to:

-Bardzo często nie ubezpieczają motocykli
-W przypadku ubezpieczeń w moim banku nie można ubezpieczyć pojazdu starszego niż 16 letni.
-Brak możliwości wykupienia podstawowego assistance (na przykład tylko lawety do 200 km) jeżeli pojazd ma więcej niż 20 lat. Ale assistance full service w cenie 1/4 motocykla już można.
-I niestety AC z ubezpieczeniem od kradzieży... Najlepiej opisze to tak: Za motocykl zapłaciłem kiedyś 5000 zł. Przedział cenowy ubezpieczenia AC jakie otrzymałem zaczynał się od 2800 a kończył na 4700 zł za rok. Pozostaje mi tylko mieć nadzieje, że potencjalny złodziej będzie znał się na rzeczy i będzie wiedział jak mało warte są niektóre ruskie motocykle.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline Marcel

• CBR 900RR Fireblade
  • 180 km/h
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 05, 2014, 07:26:33 am »

Żeby nie było, że off topic, teraz coś bankowego także dla motocyklistów. Jakiś czas temu reklamowana była karta Multibanku (oraz chyba GetIn banku) która w opcjach miała zwrot wydatków na paliwo. Po przeczytaniu i przeliczeniu oferty okazało się, iż żeby przystąpić do programu musiałbym posiadać konto, na które otrzymywałbym wynagrodzenie miesięczne w wysokości minimum 3000 zł. Dodatkowo karta oferująca zwrot wydatków na paliwo była kartą kredytową. Przy łączeniu wszystkich opłat za prowadzenie rachunków, kart, ubezpieczeń itp. wychodziło mi ze mógłbym otrzymać maksymalnie 60 zł zwrotu miesięcznie. Ale po odjęciu wszystkich kosztów w ujęciu rocznym otrzymywał bym około 30 zł miesięcznie zwrotu wydatków na paliwo..... (Po odjęciu opłaty za nie osiągnięcie zakładanych wpływów na rachunek oraz potencjalnym opodatkowaniu zwrotu jako dochodu przez urząd skarbowy przy rozliczeniu rocznym).

Powyższy wariant i tak był by optymistyczny, bo regulaminy tej promocji zawsze zakładają, że kwota od jakiej nalicza się zwrot za zakup paliwa nie przekroczy na przykład 5,40 zł za litr (powyżej tej ceny bank nalicza procentowy zwrot dalej od kwoty 5,40 zł, różnice płacimy my). Jeżeli zakładana w regulaminie cena paliwa ulegnie podwyższeniu wtedy może się okazać, że za jednym razem będziemy mieli aż 2 podwyżki. Raz na stacji, a drugi na koncie które zamiast przynosić oszczędności na paliwie będzie wymagało opłaty za prowadzenie. I w ten sposób dostaniemy kolejne 1,2,3 grosze na litrze.

Posiadam kartę paliwową Getinin Banku i jestem zadowolony. Co do wysokości wpłat i kosztów nie zgodzę się z Tobą. Prowadzenie rachunku jest darmowe, ale dostajesz kartę, która jednocześnie jest kredytową jak słusznie zauważyłeś. Skoro mamy kartę to trzeba zapłacić za jej używanie (9zł miesięcznie), chyba że zrobimy obrót tą kartą za 300zł/miesięcznie (100zł studenci). Co do zwrotów kosztu paliwa to działa to tak, że dostajesz zwrot do określonej kwoty za litr, na początku było wyrównanie do 3,95zł/l ale nie więcej niż 2zł zwrotu za litr. Jako że bank nie ma dostępu do szczegółów Twojego rachunku ze stacji brana jest średnia wartość benzyny 95 ze strony www.paliwa.pl , wartość rachunku dzielona przez nią i wyrównanie do kwoty ustalonej w umowie (3,95zł). Na dobrą sprawę można kupić hot-doga czy kawę i też za to jest zwrot.
Niestety ostatnio warunki są mniej korzystne - kwota wyrównania jest wyższa (coś ponad 4zł) i rocznie można dostać maksymalnie 300zł.
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale.

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 05, 2014, 08:15:19 am »
Akurat mój wywód dotyczył oferty która była dostępna w Multibanku, a z informacji o Getin banku napomknąłem ze też coś takiego mieli. W każdym razie wychodzi na to samo, że można w ujęciu miesięcznym otrzymać 25-30 zł zwrotu, tylko w Getin Banku było to zrobione prościej.

Najkorzystniej to by było mieszkać przy granicy z Obwodem Kaliningradzkim. Wtedy rabaty na paliwo były by największe :D
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 05, 2014, 08:23:03 am »

Najkorzystniej to by było mieszkać przy granicy z Obwodem Kaliningradzkim. Wtedy rabaty na paliwo były by największe :D

Ale wszędzie daleko i efekt finansowy byłby zbliżony  ;;)

Offline TOMALA

• Tenere 700
  • 220 km/h
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 05, 2014, 10:41:28 am »
Może kogoś zainteresuje.
Robiąc zakupy w sklepie: http://www.sklep.motocyklista.pl/
i wpisując kod promocyjny: motocykl20lat
można otrzymać rabat w wysokości 20%
Dla chcących wydać więcej kasy może to być ciekawa oferta.
Akcja trwa chyba do końca tygodnia.

Offline alabej

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 06, 2014, 11:47:33 am »
tak w sprawie banków przenoszę konto i nie wiem gdzie jak na razie a czy wiecie ,że jedynym bankiem z kapitałem tylko polskim jest grupa banków spółdzielczych a ja myślałem ,że PKO  :bash:

Offline Marcel

• CBR 900RR Fireblade
  • 180 km/h
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 06, 2014, 12:40:02 pm »
tak w sprawie banków przenoszę konto i nie wiem gdzie jak na razie a czy wiecie ,że jedynym bankiem z kapitałem tylko polskim jest grupa banków spółdzielczych a ja myślałem ,że PKO  :bash:

Prawdziwie Polskich banków komercyjnych było niewiele, obecnie wszystkie sprzedane. <R.I.P.>  |:(
 Spóźniliśmy się z inwestycjami w tym zakresie. Zostały małe, spółdzielcze...

Może kogoś zainteresuje.
Robiąc zakupy w sklepie: http://www.sklep.motocyklista.pl/
i wpisując kod promocyjny: motocykl20lat
można otrzymać rabat w wysokości 20%
Dla chcących wydać więcej kasy może to być ciekawa oferta.
Akcja trwa chyba do końca tygodnia.

Kod działa, dzięki ! :-) Butki w drodze :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2014, 12:51:28 pm wysłana przez Marcel »
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale.