Grudnia 26, 2024, 13:09:00 pm

Autor Wątek: Niebieski wita z Chojnic  (Przeczytany 16301 razy)

Offline Niebieski

• 0 km/h
Niebieski wita z Chojnic
« dnia: Lipca 03, 2019, 21:56:59 pm »
Cześć. Trafiłem tutaj dość nietypowo trochę szukając informacji o Scottoiler e system trafiłem na tekst kolegi "zibi'ego", notabene jak widzę posiadającego Hondę NC750X, która mnie bardzo interesuje. Wracając do mnie, imię to Tomek, ksywka od słabości do tego koloru, jak mam wybór wiadomo jaki wybiorę :) Od 4 lat mieszkam w Chojnicach, wcześniej małe miasteczko Krajenka woj. wielkopolskie. Poprzednie moto, to nie licząc chińskiego skutera 150cc była Honda X11 przez 4 lata, po niej przez kolejne 4 lata dwie Hondy CBR1100XX do czasu wymuszenia przez pewną Panią pierwszeństwa. Teraz czekam na sezon 2020 i być może nową Hondę NC750X DCT jak się uda, taki jest plan. Pozdrawiam wszystkich na 2oo, LwG ;)

Offline AniaS

• Honda CBF 600
  • 180 km/h
Odp: Niebieski wita z Chojnic
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2019, 21:59:38 pm »
Cześć Niebieski  :girl: :PP :PP

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2019, 22:01:12 pm »
Witaj na forum!
Eleganckie przywitanie!  :BB:
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2019, 22:01:57 pm »
Cześć
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2019, 22:05:22 pm »
Cześć :) Wiadomo błękitki są najlepsze :oki:

Offline martinez

• BMW k1200R Sport
  • 300 km/h
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 04, 2019, 00:16:38 am »
 :thumbup: witaj

Offline Rotmistrz

• BMW F750GS Tabun
  • 220 km/h
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 04, 2019, 06:23:59 am »
Cześć

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Viniu

• BMW R1100 GS
  • Administrator
  • 300 km/h
    • YT - Channel
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 04, 2019, 06:56:35 am »
 :yeah: heyka
Problemem nie jest problem.
Problemem jest twoje podejście do problemu.

https://www.youtube.com/user/TheVineks

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 04, 2019, 08:01:10 am »
Czołem  :yeah:
Z Hondy XX chcesz przesiąść się na NC ? Powiadam Ci, nie idź tą drogą.
Mieliśmy już taki przypadek na forum, z MT01 jeden przesiadł się na DL 650 i szybko DL-a sprzedał  :laie:

Offline KoZi

• 300 km/h
  • Classic Power !
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 04, 2019, 08:04:14 am »
Yoł  :oki:
(>’o’)>  classic, vintage, custom, oldschool, youngtimer

Offline micko83

• SUZUKI BANDIT 600 S / SUZUKI DL650 V-storm / YAMAHA FJR 1300
  • 180 km/h
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 04, 2019, 08:15:07 am »
Witaj

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 04, 2019, 10:01:38 am »
siemasz

Offline Niebieski

• 0 km/h
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 04, 2019, 12:21:50 pm »
Dzięki wszystkim za miłe przywitanie  :thumbup:

Mieliśmy już taki przypadek na forum, z MT01 jeden przesiadł się na DL 650 i szybko DL-a sprzedał  :laie:
cezi myślę, że wiem co robię ;) Spore moto jak X11, czy XX było super na tamte czasy, gdy potrzebowałem mocy, przyspieszeń, prędkości i elastyczności w każdych warunkach z trzema kuframi wyładowanymi po brzegi, plecaczkiem i mną za kierownicą z trzycyfrową wagą ;D Po paru wypadkach, oczywiście nie z mojej przyczyny, winy trochę mi przeszło, tym bardziej mojemu plecaczkowi. Ja zwalniam coraz bardziej (wypadek miałem 2 dni przed 40tką). Już od jakiegoś czasu nie kręci mnie zapindalanie ponad 200 autostradą by być szybko 600km dalej. Teraz lubię sobie popyrkać po okolicy, zwiedzać drogi lokalne, gorszej jakości by widzieć więcej i dłużej się tym cieszyć. W ciągu doby na eNCeku zrobiłem ponad 1000km, więc jakiś tam obraz mam. Sprawdziłem go przy 70-90km/h, przy 120, 150 i 170km/h, można z każdą tą prędkością jechać, z czego 70-90 jest najprzyjemniejsza na wiejskich krętych drogach, 120 na tych prostszych i znanych już, to takie moje odczucia. XX jest na tyle lubianym sprzętem  - spora rzesza fanów i posiadaczy w dużej ilości krajów, jak i w Polsce co roku ponad 50 maszyn na zlocie XXa, że nadal można znaleźć go w dobrym stanie, choć coraz trudniej oczywiście. Zawsze można mieć powrót do XXa czy X11, lubiłem bardzo te motocykle, ale zawsze walczyłem na nich z wygodą. Teraz zachciało mi się takiej zmiany i mieć to swoje moto od nowości, a eNCek to tak przyjazny sprzęt, że nie chce się z niego zsiadać, mimo kiepskiego w moim odczuciu siedziska ;D
Strasznie mi ten sprzęt przypasował, więc jest szansa na udany związek :thumbup: Czas pokaże co z tego wyjdzie, pozdro ;)

Offline Viniu

• BMW R1100 GS
  • Administrator
  • 300 km/h
    • YT - Channel
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 04, 2019, 12:39:20 pm »
Dzięki wszystkim za miłe przywitanie  :thumbup:

cezi myślę, że wiem co robię ;) Spore moto jak X11, czy XX było super na tamte czasy, gdy potrzebowałem mocy, przyspieszeń, prędkości i elastyczności w każdych warunkach z trzema kuframi wyładowanymi po brzegi, plecaczkiem i mną za kierownicą z trzycyfrową wagą ;D Po paru wypadkach, oczywiście nie z mojej przyczyny, winy trochę mi przeszło, tym bardziej mojemu plecaczkowi. Ja zwalniam coraz bardziej (wypadek miałem 2 dni przed 40tką). Już od jakiegoś czasu nie kręci mnie zapindalanie ponad 200 autostradą by być szybko 600km dalej. Teraz lubię sobie popyrkać po okolicy, zwiedzać drogi lokalne, gorszej jakości by widzieć więcej i dłużej się tym cieszyć. W ciągu doby na eNCeku zrobiłem ponad 1000km, więc jakiś tam obraz mam. Sprawdziłem go przy 70-90km/h, przy 120, 150 i 170km/h, można z każdą tą prędkością jechać, z czego 70-90 jest najprzyjemniejsza na wiejskich krętych drogach, 120 na tych prostszych i znanych już, to takie moje odczucia. XX jest na tyle lubianym sprzętem  - spora rzesza fanów i posiadaczy w dużej ilości krajów, jak i w Polsce co roku ponad 50 maszyn na zlocie XXa, że nadal można znaleźć go w dobrym stanie, choć coraz trudniej oczywiście. Zawsze można mieć powrót do XXa czy X11, lubiłem bardzo te motocykle, ale zawsze walczyłem na nich z wygodą. Teraz zachciało mi się takiej zmiany i mieć to swoje moto od nowości, a eNCek to tak przyjazny sprzęt, że nie chce się z niego zsiadać, mimo kiepskiego w moim odczuciu siedziska ;D
Strasznie mi ten sprzęt przypasował, więc jest szansa na udany związek :thumbup: Czas pokaże co z tego wyjdzie, pozdro ;)
I to jest właśnie słuszna droga.  ;;)
Problemem nie jest problem.
Problemem jest twoje podejście do problemu.

https://www.youtube.com/user/TheVineks

Offline alien19999

• Aprilia Pegaso 650, Suzuki DL650
  • 300 km/h
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 04, 2019, 12:57:38 pm »
Cześć ;)
Widzę konkretny człowiek :)

Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka

A. Einstein ~ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi"