Grudnia 22, 2024, 10:19:00 am

Autor Wątek: Kosa Garaż - Serwis motocyklowy Gniewkowo  (Przeczytany 8871 razy)

Offline rotek824

• Suzuki GS500
  • 80 km/h
  • **
  • Istny amator, póki co :D
Kosa Garaż - Serwis motocyklowy Gniewkowo
« dnia: Maja 06, 2018, 15:41:15 pm »
Ostatnio się w moich kręgach znajomych namnożyło motocykli. Dodatkowo od znajomego słyszałem, że jest w Gniewkowie zapaleniec, który motocykle ogarnia jak mistrz. Tak się składa że właśnie ostatnio ten ktoś założył bardziej oficjalnie swój serwis.
Kumpel miał okazję korzystać z usług Kosy  i jest bardzo zadowolony. Wszystko potrafi nasz Gniewkowianin.
Żadnej umowy na promowanie z nim nie mam, ale skoro jest w mojej mieścinie ktoś kto ogarnia i się tym zajmuje, to poczułem powinność go Wam pokazać  ;;)
https://www.facebook.com/Kosa-Gara%C5%BC-884556855063817/

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
Odp: Kosa Garaż - Serwis motocyklowy Gniewkowo
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 06, 2018, 16:21:25 pm »
Zakres usług ma jak ja w moim blaszaku, może poza myjką ultradzwiękową.  ;)
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline rotek824

• Suzuki GS500
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 06, 2018, 16:40:49 pm »
Nie sprawdzałem jego wyposażenia, ale zapewne wszystko co trzeba to zrobi.
Dla Was może to taki serwis nie jest potrzebny, skoro macie wszystko w swoich blaszakach. Ale dla mnie początkującego, warto mieć serwis motocyklowy 500m od domu. Do Torunia zepsutego motocykla nie przetransportuje
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2018, 16:47:42 pm wysłana przez rotek824 »

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 06, 2018, 18:52:02 pm »
Nie chcę pisać źle bo serwisu nie znam, ale jak psów jest pseudo serwisów. Wielkie szyldy że naprawiają motocykle, a ja bym kosiarki nie oddał tam. Musisz poszukać informacji o tym mechaniku. Bo jeżeli na co dzień naprawia tylko Zippy, Kymco i inne gówniane skutery z Tesco to nie spodziewał bym się tam rewelacji.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline rotek824

• Suzuki GS500
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 06, 2018, 20:59:50 pm »
Nie nie Duchu. Gościu robi wszystko co mu dadzą z tego co wiem. Sam ma kilka motocykli. Jak byłem to robił jakieś kawasaki stylizowane na starą Indianę (jakaś 800tka, cruiser rodem z amerykanskich starych czasów).
+sam się przekonam jak mu idzie, jak oddam swojego ;)

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 06, 2018, 21:30:47 pm »
Oddaj na serwis z jakimiś drobnymoi rzeczami (płyny, regulacja linek czy coś). Jak będziesz zadowolony to ok, jak nie to poszukaj innego.

Parę lat temu jak jeździłem ruskiem to serwisy eliminowałem już na etapie rozmowy z mechanikiem. Jedna zła odpowiedź i wiedziałem, że nie mam tam czego szukać. Ale prawda jest taka, że nie ważne czym jeździsz, dobry mechanik motocyklowy to skarb.

Offline rotek824

• Suzuki GS500
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 06, 2018, 22:46:11 pm »
Kumplowi pomógł, ja jak się pytałem mu o moje sprawy to też wstępnie wiedział co i jak. Przetestuje na własnej skórze i dam znać. Z pierwszego wrażenia bardzo rzetelny i budzący zaufanie. Nie żaden janusz co na blaszoku kumplom robi skutery routery ;)

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 06, 2018, 22:51:58 pm »
Ale jak zobaczysz w kolejcie jakąś kosiarkę do trawy to uciekaj  ;)

Offline rotek824

• Suzuki GS500
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 06, 2018, 23:13:04 pm »
Się wie :D