Grudnia 22, 2024, 10:01:25 am

Autor Wątek: Serwis mercedesa  (Przeczytany 8029 razy)

Offline Marcino

• 80 km/h
  • **
Serwis mercedesa
« dnia: Listopada 21, 2017, 19:46:10 pm »
Czesc,
szukam kogos kto dopieści mojego CLK  :drool: niestety zaczal mocno lykac olej i chcialbym, by ktos kto sie zna na silnikach mercedesa (konkretniej 1,8 kompressor 163km), powiedział ile potrzebuje czasu na diagnoze, co ewentualnie moze byc nie tak i najmniej przyjemna rzecz, ile moze to kosztowac
Ktos cos?
Pozdrawiam i LwG
Marcino :)

Offline alien19999

• Aprilia Pegaso 650, Suzuki DL650
  • 300 km/h
Odp: Serwis mercedesa
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2017, 21:17:58 pm »
Czesc,
szukam kogos kto dopieści mojego CLK  :drool: niestety zaczal mocno lykac olej i chcialbym, by ktos kto sie zna na silnikach mercedesa (konkretniej 1,8 kompressor 163km), powiedział ile potrzebuje czasu na diagnoze, co ewentualnie moze byc nie tak i najmniej przyjemna rzecz, ile moze to kosztowac
Ktos cos?

Jaki przebieg?
powiem tak, prawdopodobnie zapieczone pierścienie olejowe, 90% przypadków brania oleju. Niestety silniki mercedesa M271 są nieudane. Problemem jest rozrząd który jest na łańcuszku i wytrzymuje około 200tyś km.
Często bywa, że wraz z łańcuszkiem trzeba kupować koła zębate, a to już duży koszt. Wszystko jest pięknie jak tego nie widzisz. Jak zobaczysz, że rozrząd już słabo wygląda, to wolał byś go wymienić ale cena powala.
A. Einstein ~ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi"

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2017, 21:30:44 pm »
W Toruniu jest warsztat Rewer, specjalizują się w mietkach. Nie wiem czy są dobrzy bo nic u nich nie robiłem, ale pod warsztatem zawsze rotuje jakiś 25 w kolejce do roboty.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2017, 22:43:30 pm »
Rewer jest na moim osiedlu i potwierdzam to co Duch napisał, że ruch jest tam spory. Serwisują tam tylko mercedesy, więc raczej powinni się znać na rzeczy. W zasadzie niemal codziennie widzę tam też jakąś mercedesową taksówkę, a skoro taksówkarze korzystają, to chyba opinia w lokalnym światku musi być dobra.
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Marcino

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2017, 11:11:24 am »
Przebieg na liczniku 204 tys, ale wiadomo jak to jest ... łańcuszek był wymieniany przeze mnie, także to odpada. Natomiast takie ilości oleju mnie bardzo martwią, a za dobrze się go prowadzi i zbyt wygodny jest, by sprzedać  :drool: no nic , w takim razie będę musial tam przedzwonic i zapytać o terminy... mam nadzieje tylko, że to nie będzie zbyt poważne
Pozdrawiam i LwG
Marcino :)

Offline vlad

• 220 km/h
  • Naczelny Gawędziarz
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2017, 14:11:04 pm »
A to nie jest czasem turbina?

Offline KoZi

• 300 km/h
  • Classic Power !
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2017, 14:54:29 pm »
A to nie jest czasem turbina?

To jest kompresor. Między nim a turbiną jest znacząca różnica  ;).
Jak Alien napisał pierścienie olejowe to raz, uszczelniacze zaworowe to dwa.
(>’o’)>  classic, vintage, custom, oldschool, youngtimer

Offline piterct

• MT 01
  • 180 km/h
  • To już uzależnienie....
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2017, 19:35:21 pm »
Robiłem takiego koszt 9 tysi z kołami rozrządem i głowica  wszystko na cyc dwa tyg stał u mnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk