Grudnia 22, 2024, 14:23:14 pm

Autor Wątek: fazer fz6 do któego serwisu? + zdjęcie  (Przeczytany 33973 razy)

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
Odp: fazer fz6 do któego serwisu? + zdjęcie
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 04, 2017, 11:23:53 am »
Co to rookies?
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline siwens

• Brak
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 04, 2017, 11:46:23 am »
żółtodziób

Offline JarekAT

• XRV750 LC4 XRV750 LC8 XRV750 K100 XL600LM
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 04, 2017, 11:47:36 am »
Co to rookies?

Duchu, nie grałeś w gry komputerowe i nie ustawiałeś poziomu trudności? ;)
http://sjp.pl/rookies

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 04, 2017, 11:51:47 am »
Co to rookies?

przepraszam za angielska wstawkę. rookie to gościu początkujący, amator. W moim rozumowaniu ziomek którego można sobie ustawić pozwolić sobie na więcej bo on nie wie // nie zna się // nie jest z polecenia // nie ma pleców etc itd..

Offline JarekAT

• XRV750 LC4 XRV750 LC8 XRV750 K100 XL600LM
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 04, 2017, 11:55:49 am »
Co to rookies?

przepraszam za angielska wstawkę. rookie to gościu początkujący, amator. W moim rozumowaniu ziomek którego można sobie ustawić pozwolić sobie na więcej bo on nie wie // nie zna się // nie jest z polecenia // nie ma pleców etc itd..

Prośba na przyszłość. Staraj się używać polskiego języka daje to 100% zrozumienie Twojego tekstu. Nie wszyscy znają angielski czy inne języki, więc bierz to pod uwagę.
« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2017, 08:21:07 am wysłana przez JarekAT »

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 04, 2017, 12:19:39 pm »
Co to rookies?

Duchu, nie grałeś w gry komputerowe i nie ustawiałeś poziomu trudności? ;)
http://sjp.pl/rookies

W moich grach było tylko NOOB. Co do angielszczyzny to nawet trochę nią władam, ale tą książkową. Slangowo-uliczna sprawia mi problemy.

Wracając do tematu - Nie wypowiem się dlaczego do Ciebie nie zadzwonili. Jeżeli mają opóźnienia to powinni o nich sami poinformować. Z serwisu Wilmatu nigdy nie korzystałem bo jak przychodziło co do czego i pytałem o koszty danej usługi to już na etapie rozmowy czułem się jak niechciane gówno co sprawiało, że wolałem zostawić pieniądze gdzie indziej.

Inni natomiast polecają ich obsługę, ale najczęściej wiąże się to z posiadaniem literki 'S' na baku.

Jedno jest pewne - nie ważne co chciałeś zrobić to wybrałeś najgorszy możliwy termin. Oddałeś motocykl do warsztatu w piątek, ostatni dzień przed długim weekendem czyli czas kiedy wszyscy mają pracę w dupie. Potem zadzwoniłeś we wtorek między 1 a 3 maja kiedy to też wszyscy mają pracę w dupie. Niestety nie pocieszę Ciebie, bo teraz czyli 4-5 maja też będą mieli pracę w dupie, bo zaraz jest kolejny weekend. Może przejdzie wszystkim w poniedziałek po 12:00.

Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline konrad

• Ténéré 700
  • Administrator
  • 220 km/h
    • c-moto.pl
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 04, 2017, 14:14:05 pm »
Duch dobrze prawi. Ja siedzę teraz w pracy i mam robotę w d.... ;)

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 04, 2017, 14:43:51 pm »
Duchu Noob to pogardliwie dla graczy słabych i bez umiejętności, rookie to po prostu początkujący, ale nie o tym temat, wracając tak jak napisali oddałeś moto w najgorszym terminie nie dziwie się , daj im czas napędzić się zapewne bo obfitej majowce  :BB:

Offline KoZi

• 300 km/h
  • Classic Power !
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 04, 2017, 14:46:56 pm »
Nawet byłem chwilę u chłopaków w Wilmacie i faktem jest że obłożenie mają straszne i jak Derkoś wspomniał - termin jeden z gorszych akurat wybrałeś  ;). Ale powinni ogarnąć go bo się poprawił tam serwis dość znacznie  :Y
(>’o’)>  classic, vintage, custom, oldschool, youngtimer

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 05, 2017, 11:57:20 am »
Dzisiaj ( 5 maj ) dzwonili do mnie

Kończy gościu lagi serwisować i powiedział nawet ze możliwy odbiór dzisiaj

Do zrobienia

Niestety nie dotrzymali slowa - nie wiem ile mnie to bedzie kosztowac cala impreza

Gościa co zna cene nie ma dzisiaj // wiec powiedział ze oddzwoni do mnie jak się z nim skontaktuje telefonicznie.

Rozmowa była bardzo miła aczkolwiek to ja dzwoniłem wcześniej i jak Pan oddzwaniał to nie wiedział z początku w jakim celu dzwoniłem czyli nie byli przygotowani by mnie poinformować o wycenie naprawy ;-)
to nie jest najważniejsza kwestia aczkolwiek jak ktoś się zna na cenach rynkowych napraw to zawsze może ponegocjować jak dostanie info o wycenie serwisu ja natomiast nie znam się i nie wiem czy to ich celowy trick przedstawić rachunek do zapłaty bez konsultacji czy może po prostu tak są obłożeni że zapomnieli? Dzwoniłem do nich dwukrotnie z zapytaniem o wycenę - cisza.. Napisze później co zrobili i za ile może jak ktoś natrafi na ten wątek pół roku później to będzie mieć pogląd jak ceny wyglądają w Wilmacie.

Podsumowując motocykl jest już robiony ale co konkretnie nie wiem // wpisano regulacje gaźników a kumpel się mnie pyta czy on je ma czy może nie bo jego er6n nie ma wiec skoro wpisali ze ma do regulacji to chyba ma co nie? ;-)

Nie mniej jednak moto lada momento będzie u mnie

Ciekawe czy naprawili ten jeden niedziałajacy gar na wolnych obrotach ))) dlaczego nie działał itd cala ta otoczka

Dam znać co i jak, jak będę wiedział więcej

p.s. widać światło w tunelu - wątek powoli dobiega końca - yamaha niebawem będzie naprawiona stała w moim garażu i czekają mnie już tylko wymiana płynów :D - już teraz dziękuję wstępnie za udzielone rady // posty // poświęcony czas :-)
« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2017, 12:23:40 pm wysłana przez qbazingho »

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 05, 2017, 12:53:35 pm »
Lepiej sprawdź czy masz te gaźniki, mieliśmy już na forum przypadek, że ktoś płacił w serwisie za regulację zaworów płytkami a miał śruby  ;)

Offline alien19999

• Aprilia Pegaso 650, Suzuki DL650
  • 300 km/h
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 05, 2017, 13:09:39 pm »
On ma wtryski, nie gaźniki

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka

A. Einstein ~ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi"

Offline KoZi

• 300 km/h
  • Classic Power !
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 05, 2017, 14:19:15 pm »
Mógł się ktoś pomylić i podpiął usługę czyszczenia i synchro gaźników jako synchro przepustnic ...  :hmm: z tym że do drugie jest tańsze.
Nie wiem jak Yamaha ja u siebie jeszcze robiłem regulację TPS i STP razem z synchornizacją przepustnic. Do tego dochodzi jeszcze FIS więc wtryski też można (a nawet trzeba) serwisować  ;)
(>’o’)>  classic, vintage, custom, oldschool, youngtimer

Offline siwens

• Brak
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 05, 2017, 14:59:04 pm »
najpierw go odbierz i wtedy przeanalizujesz co masz na papierze bo takie gadanie przez telefon to może Ty mówiłeś o Twoim motocyklu, oni o innym i nigdy się nie dogadacie. Odbierzesz, przejedziesz się i sprawdzisz czy wszystko działa, a potem zaczniesz analizować co napisali w papierach  ;) akurat wilmat przykłada się do opisu dotyczącego tego co było wykonane w motocyklu więc wierzyć mi się nie chce, że w fazerze gaźniki ktoś Ci czyścił

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 05, 2017, 15:45:31 pm »
Dużo mądrych rzeczy piszecie  :thumbup: Z wami nie zginę  ;D

w poniedziałek kolejny telefon od WILMAT. Co tam jeszcze będzie do zrobienia się dowiem -> :P

Zrobią a ja będe płacić  :shock: :eek: :crybaby: a potem jeździć  :witch: i na zlotach weekendowych i wypadach będzie  :BB:

To co dostanę z ciekawości dla was i przyszłych czytelników zamiszczę na forum ;]

Tymczasem pogoda miodzio, motocykl w serwisie ale jest jeszcze rower :D  :fun: