Grudnia 22, 2024, 09:11:21 am

Autor Wątek: fazer fz6 do któego serwisu? + zdjęcie  (Przeczytany 33966 razy)

Offline KoZi

• 300 km/h
  • Classic Power !
Odp: fazer fz6 do któego serwisu? + zdjęcie
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 21, 2017, 17:01:27 pm »
Sorry za of topa - Zibi jutro po 11 podbije do ascm na chwile po moj smar  :pacpac:
(>’o’)>  classic, vintage, custom, oldschool, youngtimer

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 21, 2017, 17:28:13 pm »
Jednak będziemy wcześniej, już po 9, jak skończymy to zmykamy :)

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 22, 2017, 22:29:51 pm »
nie dałem rady podjechać chłopaki sorry,, w pracy siedziałem do poźnego popołudnia

za to wybrałem sie na krótki trip yamaha i skleiłem krótki film 48sekund gdzie widać ja mi sam luz wskoczył wtf? ponadto dojeżdzając do skrzyżowania na drugim ujęciu staram sie wrzucić z dwójki na jedynke i słychac jakiś zgrzyt ( moze dzwignia zmiany biegów jest zryta.. i przez to ciezko wrzucic jedynke albo coś poważniejszego... Są 3 replay'e + później sie motam by 1ke wrzucić i ostatecznie ruszam z dwójki.

wszystko na wideo, wrzucam jako ciekawostke. W czwartek odstawiam motocykl do wilmatu. Pan ma rzucić okiem na skrzynie, jakby bylo cos nie tak to by byla robiona pewnie sie podejme tego + zrobic to co z listy załączyłem.

video zaraz będzie dodane. ide juz obejrzeć operacje tunguską patera.. miłego wieczoru/nocy..

Offline Norbas

• XT 1200 Z Super Tenere
  • 120 km/h
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 22, 2017, 23:27:25 pm »
Ten film jest prywatny-tyle do obejrzenia :hmm:

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 23, 2017, 08:43:55 am »
już powinno być ok.

Offline bartez

• XT 660R ,
  • 180 km/h
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 23, 2017, 14:13:30 pm »
z tym samym właczającym sie luzem to nie mam pojęcia- by trzabyło zerknąć- może jest dźwignia jakoś dziwnie ustawiona ze powoduje wybicie jedynki(nigdy nie słyszałem zeby z "1" wskakiwał sam luz).

A co do tego kliknięcia to normalne jak przy tej predkości bez miedzygazu wbijasz 1.... Nie rób tak. Zmieniaj dopiero na jedynke tuż przed zatrzymaniem.

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 23, 2017, 15:56:28 pm »
@bartez

jak sie okaże ze skrzynia jest ok to uczucie: "jestem do przodu przynajmniej 2k" bezcenne..

liczę na to że będzie ok, byłoby pięknie, już by była wiosna ( lato od razu ) w mym życiu nawet pomimo tego że dzisiaj padał śniego w moich rejonach.. piękne tereny niedaleko Konstancjewa, swoja droga zachecam do odwiedzin ziemi golubsko dobrzyńskiej, sorry za offtopic

Offline alien19999

• Aprilia Pegaso 650, Suzuki DL650
  • 300 km/h
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 24, 2017, 21:08:05 pm »
Kiedy wymieniałeś olej?

Podjedź do mnie tym sprzętem. Zobaczymy co się w nim dzieje. Czasem sprzęgła nie masz źle ustawionego? Na pewno na dzień dobry olej do wymiany, najlepiej z płukaniem. Szkoda, że nie nagrałeś filmiku z samą pracą silnika. W dodatku nie widać, w którym miejscu klamki masz wysprzęglenie.
A. Einstein ~ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi"

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 25, 2017, 12:29:46 pm »
Chętnie podjadę do Ciebie // nie wiem kiedy był wymieniany olej - chciałem wymienić z poczatkiem sezonu lecz sie troche zaniedbało sprawę.. // filmik moge nagrać z praca silnika nawet dzisiaj i podesłać. no problemo

Czy dzisiaj lub jutro mogę podjechać do Ciebie?

Bo w czwartek na 8 rano jestem umowiony w Wilmacie // mogę też przełożyć wizytę w Wilmacie podaj tylko czas kiedy moge sie pojawić u Ciebie - miejsce warsztat ??

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 25, 2017, 12:56:03 pm »
Oleju nie można zaniedbywać tym bardziej, że nie wiesz kiedy był wymieniany potem dzieją się jakies jaja

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 25, 2017, 19:23:01 pm »
Byłem dzisiaj u alien19999

Pogrzebał poczarował podpowiadał w międzyczasie i jest o niebo lepiej - mega wizyta owocna pomimo deszczu i zimna w dłonie..

Jedynka nie wchodziła dobrze bo część od zmiany biegów jest wygięta - do wymiany - alien19999 mi to poprawił

Napiszę co zdiagnozowano w Wilmacie i co mi zrobiono oraz jakie zdanie mają na temat skrzynki

Płyny i inne drobne rzeczy załatwię sobie w miarę możliwości alien19999 - u niego ;)

Piona!

Offline alien19999

• Aprilia Pegaso 650, Suzuki DL650
  • 300 km/h
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 25, 2017, 19:48:18 pm »
Byłem dzisiaj u alien19999

Pogrzebał poczarował podpowiadał w międzyczasie i jest o niebo lepiej - mega wizyta owocna pomimo deszczu i zimna w dłonie..

Jedynka nie wchodziła dobrze bo część od zmiany biegów jest wygięta - do wymiany - alien19999 mi to poprawił

Napiszę co zdiagnozowano w Wilmacie i co mi zrobiono oraz jakie zdanie mają na temat skrzynki

Płyny i inne drobne rzeczy załatwię sobie w miarę możliwości alien19999 - u niego ;)

Piona!

Spoko, nie ma problemu.

Powiem tylko tyle, wg mnie skrzynia jest ok. Problemem była dźwignia zmiany biegów. Docelowo jest do wymiany. Przy wrzucaniu 1 biegu dźwignia dotykała śruby od kosy i nie pozwalała wrzucić 1 biegu do końca, co przyczyniało się do jego wyskakiwania. Taka drobnostka a tyle strachu :P

o reszcie nie piszę, bo to tajemnica :p
A. Einstein ~ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi"

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 25, 2017, 21:34:10 pm »
No to już coś  :P

Offline Kris

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 25, 2017, 23:39:30 pm »
Alien dobry człowiek :yeah: - nie snuje teorii, tylko działa. Takich ludzi popieram :))
"Rób wszystko sam, bo jak spier...lisz, to sam sobie spier...lisz."

Offline qbazinho

• fz6
  • 180 km/h
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 04, 2017, 11:17:28 am »
27 kwietnia oddałem fazerke na 8 rano do WILMATU

okazało się, że maja obsuwę i niestety cały weekend majowy motocykl czekał w warsztacie by się nim zajęli

dzwoniłem we wtorek z zapytaniem czemu nie dzwonił Pan do mnie w ciagu 2 dni jak obiecał z wycena naprawy odpowiedział, że właśnie jakaś tam obsuwa. Rozumiem ale zdziwiłem się, że nie dostałem info na ten temat że nie ma wyceny bo maja obsuwe i sam sie musiałem kontaktować z nimi. Miał się ze mną kontaktować po weekendzie czyli wotrek 2 maja? chyba tak. dzisiaj mamy 4 i cisza. Jak dzisiaj nie zadzwonią to czy mam się martwić?

Może tak traktują rookies bez polecenia co przychodzą do nich? Troszke mi sie nie podoba ich postawa na tym etapie..

co sadzicie?