Listopada 21, 2024, 09:31:23 am

Autor Wątek: MotoBieszczady  (Przeczytany 27654 razy)

Offline Marcino

• 80 km/h
  • **
MotoBieszczady
« dnia: Grudnia 26, 2016, 19:44:52 pm »
Cześć,
po przemyśleniach odnośnie postanowień noworocznych na pierwszym miejscu widnieje zwiększenie czasu, długości i ilości wycieczek motocyklowych. Po przejrzeniu kalendarza i ujrzeniu tego, ze majówka będzie stosunkowo długa (5 lub jak ktoś się postara 9 dni) wpadł pomysł wycieczki w Bieszczady, a dokładniej do Ustrzyk Górnych. Stąd tez taki temat, który ma na celu wypisanie fajnych miejscówek do zobaczenia/zwiedzenia/przejechania po drodze lub tez na miejscu. Nie wrzucam na razie wątku w dziale planowanych wycieczek, ponieważ jest to tylko wstępny(a nawet bardzo wstępny) plan, który może się zmienić poprzez złą pogodę(tak wiem, nie ma zlej pogody są tylko złe ubrani motocykliści, lecz aktualnie jedynym strojem jest kombi skórzane) czy tez inne czynniki. Tak wiec jak macie jakieś ciekawe propozycje noclegów czy miejsc do zobaczenia to poproszę o jakieś linki/namiary !
Pozdrawiam,
Marcino !
Pozdrawiam i LwG
Marcino :)

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
Odp: MotoBieszczady
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 26, 2016, 21:02:13 pm »
W przyszłym roku planuję wstępnie dwie moto-wycieczki w Bieszczady. Może więc jakoś się tam spotkamy :)
Tymczasem co do tras to tak na szybko proponuję dwa gotowce jako "konieczne do przejechania":

Oczywiście na tej podstawie można robić lekkie modyfikacje - takie skoki w bok :)

Skoro planujesz nocować gdzieś w okolicy Ustrzyk Górnych, to osobiście polecam najbardziej Bieszczadzką Przystań Motocyklową http://www.motocyklemwbieszczady.pl/

Z atrakcji turystycznych po drodze to tak z najciekawszych (kolejność przypadkowa):

1) Ruiny Klasztoru Karmelitów Bosych w Zagórzu (z wyjątkową figurką Matki Boskiej):

2) Ruiny średniowiecznego Zamku Sobień w dolinie Sanu:

3) Zapora Solina którą można zwiedzać od środka! :)

4) Wołosate - tam gdzie kończy się asfalt :) Tuż za znakiem przy wejściu na szlak, piękny widok na Tarnicę :)

5) Bar Siekierezada w Cisnej

6) Lokalny Browar URSA MAIOR (można zwiedzać i oczywiście kupić na miejscu trunek) :)

7) Punkt widokowy w Lutowiskach

8) Największe serpentyny - Tyrawa Wołoska

9) Warto też zajrzeć na przejście graniczne z Ukrainą ;)

10) Szybowisko w Bezmiechowej (mocno polecam!)  :thumbup:

11) Muzeum z wystawą prac Beksińskiego w Sanoku (jest klimacik) :)

12) Zamek w Krasiczynie

13) Kąpiel w lokalnych górskich rzeczkach! (oczywiście z piwem w ręku) :thumbup:

14) Koniecznie przynajmniej jedna przeprawa przez Bieszczadzkie brody rzeczne!  :naughty:

Jak jeszcze coś mi się przypomni to dorzucę. Tymczasem zaczynaj się pakować, nie ma co się zastanawiać  :BB:
W razie jakichś dodatkowych pytań wal śmiało :)

« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2016, 21:07:32 pm wysłana przez KSD »
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 26, 2016, 21:59:16 pm »
Może, może :)

Offline Marcino

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2016, 10:38:52 am »
No to widze Krzysiek mi juz prawie gotowa wyprawe zaproponowal hah. Musze jeszcze zobaczyc czy uda mi sie zrobic mega dlugi weekend i miec 9 dni wolnego, wtedy bede wiedzial ile bedzie czasu na zwiedzanie i ile miejsc uda mi sie odwiedzic. Co do przygotowan odpowiednia kopertka z kasiorka juz odlozona i czeka, a reszta to tylko kwestia wrzucenia ciuchow w sakwy i jazda w traske ! Jeszcze tylko musze jakies odpowiednie db-killery zamowic(tak swoja droga, moze zna ktos kogos kto mi ladne i "mocne" db-killery zrobi gdzies w okolicy, bo do moich leosiow niestety nie ma juz oryginalnych  :crybaby: :crybaby: ) i mozna myslec dalej! Moze jakos sie spotkamy na miejscu i przelecimy jakas traske KSD o ile wybierasz sie w tym samym terminie.
Pozdrawiam i LwG

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 27, 2016, 11:16:52 am »
Mam też ambitny plan odwiedzenia Bieszczad w przyszłym roku na moto. Moim cele jest Bieszczadzka Legenda w Ustrzykach Górnych. Transalp już jest dozbrajany  :fun:
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 27, 2016, 12:03:39 pm »
A ja bym polecił Gospodarstwo Agroturystyczne "Pod Lipami"

http://www.eholiday.pl/noclegi-pt0896.html

Bardzo sympatyczni właściciele - iście rodzinna atmosfera   ;D
Można też w ogrodzie namioty postawić, a tuż obok przepływa rzeka San- polecam kąpiele w rześkiej wodzie.

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 27, 2016, 12:17:11 pm »
No to widze Krzysiek mi juz prawie gotowa wyprawe zaproponowal hah. Musze jeszcze zobaczyc czy uda mi sie zrobic mega dlugi weekend i miec 9 dni wolnego, wtedy bede wiedzial ile bedzie czasu na zwiedzanie i ile miejsc uda mi sie odwiedzic. Co do przygotowan odpowiednia kopertka z kasiorka juz odlozona i czeka, a reszta to tylko kwestia wrzucenia ciuchow w sakwy i jazda w traske ! Jeszcze tylko musze jakies odpowiednie db-killery zamowic(tak swoja droga, moze zna ktos kogos kto mi ladne i "mocne" db-killery zrobi gdzies w okolicy, bo do moich leosiow niestety nie ma juz oryginalnych  :crybaby: :crybaby: ) i mozna myslec dalej! Moze jakos sie spotkamy na miejscu i przelecimy jakas traske KSD o ile wybierasz sie w tym samym terminie.

Stopery ;)

Offline Marcino

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 27, 2016, 12:40:01 pm »
Mi tam to nie przeszkadza, gorzej jak sie jedzie w pare osob, bo nie kazdy lubi glosniejsze mruczenie :p a i na tor na SpeedDay tez moze byc klopot, a zamierzam sie wybrac to lepiej juz miec
Pozdrawiam i LwG

Offline outsider

• 220 km/h
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2016, 21:42:29 pm »

Skoro planujesz nocować gdzieś w okolicy Ustrzyk Górnych, to osobiście polecam najbardziej Bieszczadzką Przystań Motocyklową

Hmm... czuję się w obowiązku lojalnie uprzedzić, że jutro jedziemy do BPM na kilka dni w celach Sylwestrowo / Noworocznych - w związku z tym istnieje realne zagrożenie zniszczenia całego obiektu i szeroko pojętych okolic...  :laie:

Ewentualnie za tydzień dam znać, czy cokolwiek przetrwało  :thumbup:

Offline lukaskupasz

• 0 km/h
    • prywatny żłobek na baranówce
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 11, 2018, 10:48:14 am »
Generalnie należałoby przyjąć następującą zasadę - im większe zadupie i im gorsza droga tym piękniejsze widoki i ogólnie fajniejsze doznania estetyczne.

Offline Viniu

• BMW R1100 GS
  • Administrator
  • 300 km/h
    • YT - Channel
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 11, 2018, 15:44:09 pm »
Generalnie należałoby przyjąć następującą zasadę - im większe zadupie i im gorsza droga tym piękniejsze widoki i ogólnie fajniejsze doznania estetyczne.
Miło nam powitać na forum. Zapraszam jednak na początku do "Przywitalnii" aby napisać parę słów o sobie i przywitać się z innymi użytkownikami.
Problemem nie jest problem.
Problemem jest twoje podejście do problemu.

https://www.youtube.com/user/TheVineks

Offline dziku

• Kawasaki ZRX 1200s x2
  • 20 km/h
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Października 02, 2018, 09:31:37 am »
Przepiękna okolica, mnóstwo miejscówek jeśli chodzi o nocleg, naprawdę warto tam pojechać  :thumbup:

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #12 dnia: Października 02, 2018, 09:49:10 am »
Ładne widoki , na przyszła majówkę mam zamiar w końcu się wybrać chociażby sam