Grudnia 22, 2024, 09:27:49 am

Autor Wątek: REZMERMOTO Dolna Grupa  (Przeczytany 11370 razy)

Offline Arkadiusz

• 80 km/h
  • **
REZMERMOTO Dolna Grupa
« dnia: Grudnia 01, 2016, 08:20:34 am »
Hej, takie pytanie, zna ktoś może lub ma jakąś opinię na temat tego sprzedającego? Mam nadzieję że trafiłem chociaż trochę z tym tematem w dobry dział. Pozdrawiam  :)

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Odp: REZMERMOTO Dolna Grupa
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 01, 2016, 08:33:45 am »
Z informacji w sieci wynika, iż handluje głównie motocyklami z wysp. Zatem mogą być dwa pewne zagrożenia - oświetlenie przednie niezgodne z naszymi przepisami i ogólna korozja motocykla.
Reszta tak jak u pozostałych handlarzy czyli loteria. Albo uda się kupić dobrze albo nie. Najgorsze jest to że żaden handlarz nic Ci nie powie o historii motocykla.

Offline Viniu

• BMW R1100 GS
  • Administrator
  • 300 km/h
    • YT - Channel
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 01, 2016, 09:39:34 am »
Motocykle z Anglii mają ten plus, że jak jest tablica rej. to możesz sobie sprawdzić w angielskiej bazie danych przeglądy, ilość km, usterki wykryte na przeglądzie i dlaczego nie przeszedł...

pod tym linkiem
https://www.check-mot.service.gov.uk/

No a rdza to wiadomo, trzeba obejrzeć bo nie wszystkie są pordzewiałe.
Problemem nie jest problem.
Problemem jest twoje podejście do problemu.

https://www.youtube.com/user/TheVineks

mirek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 01, 2016, 10:48:55 am »
Ostatni raz byłem u niego wiosną zeszłego roku. Jeśli nie przeszedł w tym czasie jakiejś drastycznej zmiany osobowości to możesz jechać śmiało.  :oki:

Offline Quark

• HD FXDWG
  • 120 km/h
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 01, 2016, 12:16:18 pm »
Ceny u tego sprzedawcy nie są może najniższe, ale za to oferuje sprzęt godny polecenia. Wiem to z własnego doświadczenia.

Offline PIOTREK

• CBR 600 F3
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 01, 2016, 12:30:37 pm »
Moją cbr-kę U nich kupiłem, 4-y sezony przelatałem,i żadnej usterki, nie licząc regulatora napięcia . :wings:

Offline marta z grudziądza

• Honda CB 500 XA
  • 180 km/h
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 01, 2016, 17:15:31 pm »
Firmę prowadzi mój znajomy. Jak najbardziej polecam. Na pewno nie sprzedaje bubli. :)

Offline wm64

• V strom 1050xt
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 02, 2016, 17:42:36 pm »
Z informacji w sieci wynika, iż handluje głównie motocyklami z wysp. Zatem mogą być dwa pewne zagrożenia - oświetlenie przednie niezgodne z naszymi przepisami i ogólna korozja motocykla.
Reszta tak jak u pozostałych handlarzy czyli loteria. Albo uda się kupić dobrze albo nie. Najgorsze jest to że żaden handlarz nic Ci nie powie o historii motocykla.
Oglądałem ostatnio kilka motocykli z Anglii. Jeżeli chodzi o oświetlenie to w wiekszości motocykli jest ono uniwersalne ( patrz homologacja i strzałki). Jeżeli chodzi o rdzę to chyba przesąd jakiś. Rama i wachacz aluminiowy, reszta to "plastiki" to co ma rdzewieć bardziej niż w Polsce i z jakiego powodu?. Ogólnie wrażenie: motocykle bardziej zadbane i mniej zniszczone niż np. niemieckie. Zaznaczam, że to moje spostrzeżenia i moje zdanie.

Offline Paveus

• TDM900
  • 220 km/h
  • LOUD PIPES SAVE LIVES
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 02, 2016, 21:34:55 pm »
Kilka motocykli od Rezmera przewinęło się na przestrzeni lat przez ręce kumpli, mina nie trafiła się ani razu. Motocykle zadbane wizualnie, ceny stosunkowo wysokie.
Muszę jednak wspomnieć o dwóch faktach:
Kiedyś na forum TDM był poruszony temat użytkownika Rezmermoto z Polski, który licytował motocykl na jednym z internetowych serwisów aukcyjnych w UK. Motocykl ten był po powodzi. Może nic to nie znaczy, może motocykl był potrzebny na części ;) Link do aukcji widziałem osobiście jednak teraz nie ma szans bym to odnalazł...
Druga sprawa to motocykl, rzekomo po dużym serwisie, który dobry kumpel u niego kupił. Pewnego dnia zabraliśmy się za lagi a tam olej rzeczywiście czysty, niedawno zmieniany, jednak w jednej ladze żółty a w drugiej czerwony :gwiazdki:... Fotki z tej akcji mam w telefonie ;) Jakiś niesmak pozostał...
Niemniej jednak wszystkie motocykle były proste, po jakichś tam przejściach i przygotowane do sprzedaży. Przy wzmożonej czujności (jak przy każdym handlarzu) wal śmiało ;)