Grudnia 22, 2024, 08:58:59 am

Autor Wątek: serwis sebagarage  (Przeczytany 89761 razy)

Offline ptasiu

• Honda Dominator NX650
  • 180 km/h
Odp: serwis sebagarage
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 12, 2017, 01:58:27 am »
4. Rzeźba i papudractwo które BestBike odwalił w motocyklu Vilkasa:

Ale musisz przyznać, że kolor taśmy dobrany do koloru felgi z należytą starannością.... Gdyby w ten sposób oglucić wszystkie szprychy?...

Offline outsider

• 220 km/h
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 12, 2017, 08:37:43 am »

Ale musisz przyznać, że kolor taśmy dobrany do koloru felgi z należytą starannością....

No nie wiem... do KTM-a to chyba powinien użyć taśmy izolacyjnej w kolorze soczystej pomarańczy, nie?  :laie:

Offline Kuba80

• Yamaha Tracer 900
  • 120 km/h
  • EAT MORE FLIES
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 12, 2017, 20:58:04 pm »
Kazik mówił: "Deyna Kazimierz, nie ruszaj go, bo zginiesz". W warunkach bydgoskich to będzie "Garage Seba, nie próbuj się przy.ebać"  :>.
EAT MORE FLIES!

Offline mihoo

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 13, 2017, 10:45:22 am »
Ostatnio ktoś na FAT pisał o Garage Seba i centrowaniu. Cena nie była mała.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 13, 2017, 10:57:04 am »
Tu akurat nie można porównać centrowania do wyważenia, centrowanie kół motocyklowych to niezła wiedza oraz trochę poświęconego czasu, zatem za dobrze wykonaną usługę centrowania należy się dobra zapłata. To jedna z bardziej cennych napraw w motocyklu.

Offline mihoo

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 13, 2017, 11:02:27 am »

Offline Kuba80

• Yamaha Tracer 900
  • 120 km/h
  • EAT MORE FLIES
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 13, 2017, 12:18:19 pm »
No tak, jeden lubi "za 50 zł":

Cytat spod linka z forum Afryki:

Warunki jakie podał (ten tańszy):
1. Koło bez opony.
2. Oś w kole
3. Szprychy jak wymagają wymiany to musisz mu dostarczyć."

A inny woli podjechać, zostawić całe koło, a nawet całego sprzęta i mieć zrobione tip top, bez tracenia czasu na szarpanie się tak naprawdę z połową roboty samemu + kupowanie szprych itd. I zapłacić za całościową usługę. Wart jest robotnik swojej zapłaty, jak mówi Pismo.

Proszę mnie dobrze zrozumieć, niech każdy jedzie do tego warsztatu, który woli. Natomiast podany przykład, że w Seba Garage cena "niemała", a jakiś kolega szwagra siostry kuzynki zrobi to za ułamek ceny nie świadczy o niczym innym poza tym, że jeden "sam se wygnie z druta", a drugi woli jednak zaufać doświadczeniu i za to zapłacić usługodawcy.
EAT MORE FLIES!

Offline JarekAT

• XRV750 LC4 XRV750 LC8 XRV750 K100 XL600LM
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 13, 2017, 13:48:57 pm »
Ciekawi mnie stwierdzenie, że na szybko trzeba było.
Zazwyczaj jakieś obłożenie prac jest i wciśnięcie kogoś wiąże się z nadgodzinami. A za nadgodziny chcemy kasę ekstra. W prawie pracy to chyba 50% wiecej a w niedzielę i święta 100%. Z tymi procentami mogę się mylić.
Centrowałem i naplatałem koła w rowerze i za 50 zł bym nawet nie spojrzał na taką robotę.  :pokey:

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 13, 2017, 13:53:08 pm »

Miałem centrowaną felgę transalpa, wyważanie, przekładkę opony. Wszystko po uderzeniu w dzika. Chyba za wszystko nawet 150 zł nie położyłem w Sebagarage.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline mihoo

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 13, 2017, 14:25:40 pm »
Napisałem to co wyczytałem. Nie oceniam. Nie znam Seba Garage, wiem że ma opinie bardzo dobre. Jakbym szukał w Bydzi mechanika to bym do niego odprowadził czytając Wasze opinie.

Offline outsider

• 220 km/h
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 13, 2017, 15:42:41 pm »

Miałem centrowaną felgę transalpa, wyważanie, przekładkę opony. Wszystko po uderzeniu w dzika. Chyba za wszystko nawet 150 zł nie położyłem w Sebagarage.

I takie informacje powinno się zamieszczać w temacie o serwisie: konkretne fakty i osobiste doświadczenia a nie zasłyszane, gdzieś tam przeczytane, że anonimowy ktoś coś komuś o czymś napisał, albo trolling w stylu wirusa.

Offline mihoo

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 13, 2017, 16:24:21 pm »
Po pierwsze Emek nie jest mi anonimowy życzę Ci tyle przejechania km co on, a wrzuta o trollowaniu zupełnie nie potrzeba.

Proszę admnia o wykasowanie moich postów w tym wątku.

Offline outsider

• 220 km/h
« Odpowiedź #72 dnia: Maja 13, 2017, 17:08:16 pm »
Po pierwsze Emek nie jest mi anonimowy życzę Ci tyle przejechania km co on, a wrzuta o trollowaniu zupełnie nie potrzeba.

Gdybyś przeczytał wcześniejsze posty a nie pisał "na pałę" to byś wiedział, że wrzuta o trollowaniu nie jest do Ciebie tylko do wirusa - zarejestrował się taki troll o tym nick'u ("wirus") i oczerniał Sebę, a to po prostu konkurencyjny serwis jak się okazało.
A co do pisania nt. serwisów - temat jest otwarty, każdy może go czytać i takie posty "ktoś coś komuś podobno ale nie na pewno" tylko mącą. Ja piszę o swoich doświadczeniach z tym serwisem, tak samo Duch przed chwilą i inni. Nie wiemy o co chodziło tamtemu kolesiowi - może przywiózł kwadratową felgę i chciał na jutro, a trzeba było wymienić wszystkie szprychy, wyprostować felgę itd - sam napisał w tamtym wątku, że taniej mu będzie kupić nową felgę, więc musiało być z nią coś nie halo. Nie wiemy jak było.

W takim temacie należy pisać konkrety z pierwszej ręki, po prostu.

I nie obrażaj się, bo nie ma o co  :oki:

zibi: moderacja, słownictwo!!!
« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2017, 18:49:15 pm wysłana przez zibi »

mirek

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Maja 13, 2017, 17:50:42 pm »

mihoo, spokojnie. ;) Nikt Ciebie tu nie atakuje. :)
Fakt, że dosyć ogólnikowo określiłeś usługę jako "drogą". Kolega z innego forum też nie opisał o jaki zakres prac chodziło. Sam już wiem, że kolejne centrowanie kół w DR-Zecie będzie spoko kosztowało, bo są do wymiany szprychy, a komplecik to jakieś pięć stówek.

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 13, 2017, 18:00:40 pm »
Tak spojrzałem na FAT. Gość napisał że Seba zaśpiewał 600 zł za centrowanie. Jak porównam jeszcze moje doświadczenia z naprawianiem kół od ruska to wnisek jest jeden. Musiał taką cenę zaśpiewać tylko w przypadku koła które zamieniło się w trójkąt i zostało doatkowo zawiązane na supeł.

Gość tam płacze że drogo ale zdjęcia felgi nie wstawił. Wspomniał natomiast o możliwym zakupie nowej co świadczy, że obecna nie nadawała się do jazdy. A jak nie dało się jechać to musiał być złom.

Moja felga była wygięta w 2 płaszczyznach. Motocykl podskakiwał i wężykował jednocześnie. Przekroczenie 80 km/h powodowało drgania shimmy. Sprawdziłem rachunek - samo centrowanie 60 zł.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.