Grudnia 22, 2024, 09:16:35 am

Autor Wątek: serwis sebagarage  (Przeczytany 89767 razy)

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
Odp: serwis sebagarage
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 08, 2017, 11:27:44 am »
W drabinie komunikacji maile są na ostatniej pozycji pod względem skuteczności kontaktu. Jak masz blisko to może warto osobiście podjechać?

Jak się z nimi kontaktowałem pierwszy raz to dzwoniłem i 2 rozmowami po 1,5 minuty miałem uzyskane wszystkie informacje.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Vilkas

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 08, 2017, 12:08:17 pm »
Dzwoń do Seby na komórkę odbierze jak nie on to żona i na 100% wszystko załatwisz na 100%...

Pozdrawiam
V

Offline Kuba80

• Yamaha Tracer 900
  • 120 km/h
  • EAT MORE FLIES
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 08, 2017, 17:38:05 pm »
Potwierdzam dwóch przedmówców. Jak się już dodzwonisz, to się dogadasz.
Mail nie jest u Seby preferowaną formą komunikacji i tyle.  :lamo:
EAT MORE FLIES!

Offline wirus

• KTM EXC 250 2017
  • 0 km/h
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 08, 2017, 17:54:27 pm »

To po h*j go podawać ? Inaczej nie mogłem... tego napisać.  :moto:

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 08, 2017, 17:58:13 pm »
A telefon był na stronie? No był, ale po **** jak nie dzwoniłeś.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline Kuba80

• Yamaha Tracer 900
  • 120 km/h
  • EAT MORE FLIES
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 08, 2017, 18:25:18 pm »

A to już nie do mnie ani żadnego z dyskutantów pytanie.

Natomiast faktem jest, że jak się chce, to można i się skontaktować i się dogadać.
EAT MORE FLIES!

Vilkas

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 08, 2017, 18:45:13 pm »
Czegoś tu nie rozumiem, to bez sensu..
Po co do Seby?
Dlaczego nie w ASO KTM na Kartodromie?

Offline JarekAT

• XRV750 LC4 XRV750 LC8 XRV750 K100 XL600LM
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 08, 2017, 19:34:27 pm »
A ja mam kiepskie zdanie, ponieważ nie odpisują na maile, sprawdzając przed chwilą to już rok na 4 maile czekam z odpowiedzią o elektrykę do KTMa... a mam ich najbliżej.

To się przejdź.   :RT ;)
Każdy kto chce kontaktuje się z Seba Garage bez większych problemów.

Offline outsider

• 220 km/h
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 08, 2017, 20:45:58 pm »

To się przejdź.   :RT ;)

Jarek, nie życz Sebie kontaktu z tym wirusem... Niech jedzie do Łady, akurat wart swój swego.

Offline goden

• Yamaha Mt 09 Tracer; Triumph Tiger 1200 Gt Pro, BMW R18 Classic
  • 220 km/h
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 08, 2017, 20:56:14 pm »
Ja jeszcze nic o Sebagarage nie napiszę, ale dzisiaj miałem pierwszy kontakt telefoniczny. Powiedziałem czego oczekuje, po kilku godzinach info ze opony które chce będzie miał jutro lub w środę, więc umówiliśmy się na środę na wymianę. Pierwszy kontakt pierwsza klasa!

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline outsider

• 220 km/h
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 08, 2017, 21:49:10 pm »
Powiem tylko tyle i już nie więcej ciągnę tematu: od 10 lat nikt nie dotyka moich motocykli poza Sebastianem, a jestem (tak ogólnie) naprawdę mega upierdliwym klientem. Nie mam zwyczaju targować o cenę (która u Seby nota bene nie jest jakoś szczególnie wygórowana) ale ma być zrobione tak, żebym nie miał się do czego przyp....ć.

Nie, ale u Seby jest inaczej. Jest zrobione tak, że jak odbieram motocykl to zawsze mam ochotę jeszcze pojechać do sklepu po jakąś dobrą flaszkę i wrócić mu podziękować jakoś ekstra - ale on nie chce, bo dla niego najważniejsze jest to, żeby klient był zadowolony bo wie, że wtedy wróci i powie dobrze o nim znajomym. I tak właśnie się dzieje, bo nie łączą mnie z nim żadne inne relacje poza "klient - serwis" - nie jesteśmy kolegami poza tą płaszczyzną, nie spotykamy ani nie kontaktujemy się "prywatnie". Ale ja jestem po prostu uczciwy, więc będę o nim dobrze mówił i polecał innym - bo tak po prostu należy robić, bo to jest uczciwe, po prostu.

Widzicie różnicę pomiędzy tym, co opisuję a pseudo serwisem Pana Nafumfanego (bo widzę że rozgorzała dyskusja na tym tle)? No to jeszcze napiszę 2 słowa jak w ogóle trafiłem 10 lat temu do Seby. Po latach tłuczenia się ogórkami na które było mnie stać kupiłem wreszcie pierwszy w życiu nowy motocykl, taki wymarzony, z salonu - wyobraźcie sobie to uczucie: moja najukochańsza, najpiękniejsza na świecie PC40. Chciałem dla niej oczywiście wszystkiego co najlepsze, więc zacząłem odwiedzać lokalny "serwis" (jeszcze wtedy autoryzowany serwis Ądy) - ale Pan Łada mnie potraktował jak frajera do strzyżenia z kasy a mój motocykl jak zło konieczne, żeby można było pisać dłuuuugie faktury.
Chcąc nie chcąc poszukałem więc innego serwisu i tak trafiłem do Sebastiana. Kompetencja, wiedza, a przede wszystkim uczciwość, szacunek, zamiłowanie i pasja w tym co robi. Nie ma robienia "na szybko", na odpieprz, byle tylko już można było wystawić fakturę - to jest człowiek który kocha motocykle, a nie pieniądze które stara się zarobić naprawiając je.
Przynudzam pewnie - ale po prostu uważam, że to uczciwe mówić dobrze o ludziach, którzy są dla mnie fair.
Jeszcze raz powtarzam - nie łączy mnie z Sebastianem absolutnie nic oprócz tego, że od 10 lat serwisuje moje motocykle. Nigdy nie wypiłem z nim piwa ani nie rozmawiałem o czymkolwiek poza relacjami klient - serwis.
W tym roku kupiłem od niego używany motocykl - tego XT-ka. Każdemu życzę, takiego sprzedającego: ciągle chce mi coś w nim naprawiać za darmo, bo czuje się zobowiązany, bo to on mi go sprzedał a się zepsuło - a ja go przekonuję, że chcę zapłacić, bo to przecież stary rupieć za kilka złotych i ma prawo się psuć, bo to ogórek. Rozumiecie?

No to teraz jedźcie do Łady. Będziecie obrażeni już w chwili gdy Wielce Szanowny Pan Robert podniesie wzrok znad laptopa bo ośmieliliście się (leszcze, frajerzy!) wejść do jego przybytku i zakłócić mu spokój. A potem jedźcie do Seby i zostaniecie jego klientami na zawsze - gwarantuję

Pozdrawiam.

Vilkas

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 08, 2017, 21:55:57 pm »
Outsider  :oki:
Pełna zgoda  :Y

« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2017, 22:07:23 pm wysłana przez Vilkas »

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 08, 2017, 21:59:13 pm »
Outsi.... już spokojnie, oddychamy, zimne piwko do gardła  ;)

Znamy dobrze twoje zdanie o Seba Garage. Ogromna większość ma taką samą opinię. Pan Wirus wygłosił swoje zdanie, że serwis słaby bo na maila nikt nie odpisał ale serwisu na oczy nie widział. Natomiast wychwala pod niebiosa serwis który kilkunastu użytkowników forum olało po kontakcie osobistym, czyli po kontakcie organoleptycznym. To chyba wyjaśnia wszytko na temat wartości wygłoszonej opinii. Ale opinia jak dupa, każdy ma swoją, nie zawsze fajną i wartą uwagi  ;)

Offline Kriss752

• BMW F800GS, HUSQVARNA TE449
  • 300 km/h
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 11, 2017, 18:11:25 pm »

Kolega Wirus ma dużo wspólnego podobno z Bestbike..... stąd te jego mętne tłumaczenia  :laie:
Ja byłem raz w Bestbiku jak miałem EXC 450 i więcej tam nie pojadę. Zresztą maila to można napisać do ZUS-u albo banku, a w sprawie motocykla zawsze lepszy i szybszy oraz bardziej dokładny jest kontakt telefoniczny. I nawet nie próbujcie pisać że nie odbiera telefonu ;)
WSK 125, ETZ 250 X2, CZ 250CROSS, SUZUKI RM 125, GSX-R 750 K6, GSXR-750 K8, KTM EXC-450 2009, XT600 93, GSR 750 2011, BMW F800GS 2009, SUZUKI DR 650 1995, DRZ 400 2003, HUSQVARNA TE 449 2011

Offline outsider

• 220 km/h
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 11, 2017, 23:39:10 pm »
Dzizassss!!!! Chciałem siedzieć cicho, ale nie zdzierdżę! Czy naprawdę nikt tu nie kojarzy faktów?!?!?!

Kolega Wirus ma dużo wspólnego podobno z Bestbike..... stąd te jego mętne tłumaczenia  :laie:

1. Wirus to Artur z Best Bike'u - pracownik (teraz chyba już były) i koleżka właściciela.

2. Wątek "Serwisy i Sklepy" jest otwarty, każdy może przeczytać więc Pan Łada doskonale wie, co wszyscy o nim myślą

3. Z tego samego powodu doskonale wie, że każdy kto miał kontakt z SebaGarage wychwala Sebę pod niebiosa czego już w ogóle ścierpieć nie może z powodu opisanego w kolejnym punkcie

4. Rzeźba i papudractwo które BestBike odwalił w motocyklu Vilkasa:

było następnie poprawiane w SebaGarage - Seba musiał naprawić to, co Łada i Spółka popsuli.

5. Natychmiast potem na forum pojawia się wirus (nomen - omen bardzo trafiony nick) pracownik i kolega właściciela BestBike'u który zanim jeszcze zdążył się przywitać już wysmarował posta wychwalającego pod niebiosa BestBike i dalej pisze bezsensowne, ale za to bardzo zaangażowane peany pochwalne o tym "serwisie"

6. Po uzupełnieniu formalności w postaci przywitania (4 wyrazy sklecone na szybko) troll zaczyna ofensywę szkalowania SebaGarage i wychwalania "serwisu" Pana Łady.

Polecam spojrzeć na profil trollo-wirusa i przejrzeć jego posty - mało inteligentnie chłopak to zrobił więc każdy może się zorientować w intencjach. Zbieżność z akcją naprawiania przez Sebastiana motocykla Vilkasa zepsutego poprzednio przez BestBike nie może być uznana za przypadkową.

A żeby dopełnić obrazu to jeszcze napiszę, skoro sobie już tak miło gawędzimy, że nie tylko tutaj, na tym forum ale także na innych serwisach nagle w tym samym czasie koleżka Artur, czyli nasz forumowy troll - wirus wszczął akcję obrabiania dupy Sebastianowi. Ciekawe, czy tylko zadowolił się "wdzięcznością" Pana Jedynego Prawdziwego Motocyklisty, czy też jakieś bardziej wymierne korzyści ma z tego?

Ja wiem, że czasy są ciężkie i trzeba walczyć o klienta - ale należy to robić starając się przyciągnąć go do siebie dobrą robotą i konkurencyjnymi cenami, czyli tak jak to robi Sebastian. Niestety, niektórzy wciąż tego nie rozumieją i wolą (cyt.) "kopać klientów w dupę jak coś im nie pasuje", siedzieć z obrażoną na cały świat miną a jak spieprzą robotę to zamiast uderzyć się w piersi i starać naprawić, próbują rąbać innym dupę przez podstawionych konfidentów.

Żal.pl - na moje to sobie Pan Łada właśnie ostatecznie strzelił w kolano - a co zrobić z wirusem to już polecam uwadze Ojców Adminów bo to oni są od dbania o zdrową atmosferą na forum wolną od wirusów i innych infekcji...
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2017, 00:04:38 am wysłana przez outsider »