Grudnia 24, 2024, 15:00:53 pm

Autor Wątek: Powitanko.......  (Przeczytany 11722 razy)

Offline Jancio76

• Transalp XL600V
  • 180 km/h
Odp: Powitanko.......
« Odpowiedź #30 dnia: Października 07, 2016, 03:46:26 am »
Hejka.

Offline soniq2

• Honda Africa Twin Adv. Sports, BMW 1250 Adventure
  • 120 km/h
« Odpowiedź #31 dnia: Października 07, 2016, 07:27:49 am »
Piszesz że zdrowie nie pozwala to ile możesz na raz zrobic?
Tak 200-250km, maksymalnie z większymi przerwami do 300. Potem muszę odchorować większe ujeżdżanie i na kilka dni jestem wywalony z życia.... Nauczyłem się dozować szczęście, by można było połączyć "przyjemne z przyjemnym"  ;) ;)

Witaj, widzę, że się zdecydowałeś. Fajnie. Kolega którego spotkałeś na promie na tym forum ma nick motovaradero.
Dzięki już ustaliłem, jesteśmy już na łączach i najprawdopodobniej w listopadzie zrobimy jakiś meeting.... :yeah: :yeah:

Acha, odnośnie wygody zobacz jak fajnie przerobił kolega Gajowy z forum xt660.pl swoją kanapę w firmie, chyba, Wijalis. Może będzie wygodniej  :)
Z Gajowym jeżdżę i znam jego moto oraz kanapę, którą sobie przerobił. Jeździłem na niej - niestety nie dla mnie, Stworzenie podwyższenia dla pasażera ograniczyło możliwości użytkowania przez kierownika całego siedziska. Fałd podwyższenia siedziska wymusza na prowadzącym siedzenie na przedniej części kanapy i znacznie zmniejsza obszar roboczy. Jechałem nie dla mnie... ale... jechałem ostatnio na innym motongu - Suzuki DR800 Big, plecy mniej nawalały i to dużo, a kolega który wsiadł na moją jadźkę stwierdził, że jego plecy zabolały po jeździe....
Teraz knuje nad wymianą moto w najbliższych latach.... no i problem - BM-dabljiu, czy może nowa Africa Twin.... ale to na najbliższe lata.. nowy pomysł w głowie zawitał  :pacpac: :pacpac: :pacpac: :pacpac: :laie: :laie:

Offline motovaradero

• Tenere T7
  • 220 km/h
« Odpowiedź #32 dnia: Października 07, 2016, 08:23:28 am »
Pomysły na moto ciekawe, a może warto poczekać co zaprezentuje Yamaha z nową Tenerką, ma być silnik 700 ccm, dwa cylinderki, mocy zdecydowanie też przybędzie... ja już ręce zacieram  :ricky:

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
« Odpowiedź #33 dnia: Października 07, 2016, 08:44:19 am »
Faktycznie z tych motocykli co podałes jest trudny wybór sam bym miał problem czy wybrać Hondę Africa Twin czerwoną czy jednak kierować sie rozsądkiem i wybrać Hondę Africa Twin białą :)

Offline soniq2

• 120 km/h
« Odpowiedź #34 dnia: Października 07, 2016, 08:58:38 am »
Pomysły na moto ciekawe, a może warto poczekać co zaprezentuje Yamaha z nową Tenerką, ma być silnik 700 ccm, dwa cylinderki, mocy zdecydowanie też przybędzie... ja już ręce zacieram  :ricky:
Motovaradero obawiam się, że nowa Tenerka - zapewne jak każde nowe cacko, będzie posiadało choroby wieku dziecięcego, które zostaną wyleczone po kilku latach lub w nowszych rocznikach danego modelu. Czekać teraz na nową tenerkę z 4-5 lat to troszku dużo. Myślałem o GS-ie 800, to już stary model, sprawdzony i po wizytach u lekarza. Nowa ATwin piękna, ale też się tam podobno kilka rzeczy w nich sypie.... zobaczymy na co finanse i zdrowie pozwoli. W ostateczności przyjdzie mi upalać Jadźką w miarę możliwości.... pożyjemy zobaczymy.

Faktycznie z tych motocykli co podałes jest trudny wybór sam bym miał problem czy wybrać Hondę Africa Twin czerwoną czy jednak kierować sie rozsądkiem i wybrać Hondę Africa Twin białą :)

Ja bym brał czerwono-białą, jak byś z rana nie wstał, bez względu na nastrój, zawsze znalazłbyś kolor który Ci odpowiada.... ;) ;) ;) ;) wg. mnie biała ładniejsza

Potem to już tylko usiąść w fotelu, baniaczek dobrego trunku do ręki

i można się delektować szczęściem..... oczywiście do pierwszego szlifu..... potem beksa i rozterki posiadacza nowego moto prosto z salonu  |:( |:( |:( :pacpac: :pacpac: :pacpac: :gwiazdki: :gwiazdki: :gwiazdki: :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby:

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
« Odpowiedź #35 dnia: Października 07, 2016, 09:03:37 am »
Swój chłop :)

Offline motovaradero

• Tenere T7
  • 220 km/h
« Odpowiedź #36 dnia: Października 07, 2016, 09:35:50 am »
poczekamy zobaczymy, mi akurat tak bardzo się nie spieszy...

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
« Odpowiedź #37 dnia: Października 11, 2016, 14:52:54 pm »
Ja bym brał czerwono-białą, jak byś z rana nie wstał, bez względu na nastrój, zawsze znalazłbyś kolor który Ci odpowiada.... ;) ;) ;) ;) wg. mnie biała ładniejsza
Dla mnie w malowaniu Rothmansa  :drool:

Patrzeć i podziwiać tylko :)

Offline soniq2

• 120 km/h
« Odpowiedź #38 dnia: Października 11, 2016, 17:22:08 pm »
Dla mnie w malowaniu Rothmansa  :drool:

Patrzeć i podziwiać tylko :)
Ło matko... pewnie cena jak za 1,5 ATwin... toć to wersja kolekcjonerska.... :eek: :eek:

Offline Predi

• 0 km/h
« Odpowiedź #39 dnia: Października 11, 2016, 20:01:39 pm »
Cześć  :)

Offline Kalifornia

• BMW 1100 GS następnie BMW F 850 GS
  • 220 km/h
« Odpowiedź #40 dnia: Października 14, 2016, 02:02:46 am »
Dzisiaj jeździliśmy - ale tu witam oficjalnie. :)

Offline soniq2

• 120 km/h
« Odpowiedź #41 dnia: Października 14, 2016, 08:54:25 am »
Dzisiaj jeździliśmy - ale tu witam oficjalnie. :)
Miło było poznać..... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Offline vanilla

• Kawasaki er6f
  • 120 km/h
« Odpowiedź #42 dnia: Października 15, 2016, 20:47:44 pm »
Vitaj  :PP