Niedawno miałem klienta, który stosował smar K2 do łańcucha w 2 na 3 motocyklach był przytarty łańcuch.
Ja używam smar bel ray superclean i z nim nie miałem problemu, używam również ipon road, też nie mam z nim problemów, jest chyba nawet lepszy od bel ray.
Ze smarów których nie polecę
Castrol road (masakra jak się wjedzie w teren to piach z nim tworzy normalnie kamień)
Bel ray blue tac czy jakoś tak, strasznie brudzi felgę, słabo się trzyma łańcucha.
A tak ogólnie to mało jeżdżę może dlatego mi smary nie przeszkadzają.
Jednak od kiedy po smarowaniu łańcucha, przecieram go szmatą nie mam jakiś problemów z glutami w osłonie zębatki zdawczej.
Kiedyś Mirek sprzedał mi patent na smarowanie łańcucha. Smarował go w taki sposób, że psikał trochę smaru na każde ogniwo łańcucha z lewej i prawej strony. Bardzo mocno to oszczędza smar, nie brudzi łańcucha od czoła.
Jedyny minus smarowanie trwa około 5-10min zależnie od wprawy.
JrekAT
Smary motorexa są spoko, tak jak cały motorex. Problem jest taki, że nie mogę nigdzie znaleźć hurtowni, która handluje motorexem, a sam motorex polska ma w dupie maile i odbieranie telefonów. Między innymi dlatego nie mam oleju motorexa u siebie w warsztacie.
Oczywiście mogę kupić ten olej z KTM-a ale ceny są wtedy mało konkurencyjne.
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka