Grudnia 22, 2024, 10:32:19 am

Autor Wątek: Moto Akcesoria Sklep  (Przeczytany 25201 razy)

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Moto Akcesoria Sklep
« dnia: Marca 14, 2016, 13:08:21 pm »
W ostatnich dniach otworzono po raz kolejny sklep moto akcesoria w Toruniu, tym razem na żółkiewskiego mniej więcej na przeciwko Galerii Copernicus.

Ciężko będzie im się utrzymać na toruńskim rynku RRmoto, Wilmat, Moto Seven, MotoSpec do tego sporo osób jeździ do Best Motors w Bydgoszczy mają nie małą konkurencję  :) :popcorn:
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2017, 20:56:05 pm wysłana przez KSD »

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
Odp: Moto Akcesoria Toruń
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 14, 2016, 13:56:48 pm »
Im więcej sklepów tym dla nas lepiej.

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 14, 2016, 15:58:27 pm »
Dzisiaj podjadę po pracy. Zobaczymy co tam mają.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 14, 2016, 17:35:01 pm »
Byłem. Tyłka nie urywa. Wspomnieli, że nie maja jeszcze pełnego zatowarowania (chociaż wieszaki jakby pełne).

Podsumowanie mam proste. RR Moto ich miażdży.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 14, 2016, 21:38:03 pm »
MA mają spory narzut ogólnie i asortymentu tez nigdy nie za wiele, większość rozmiarów to ściagają

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 18, 2016, 22:09:48 pm »
Dziś do mnie dzwonili, czy wiem że w Toruniu otworzyli sklep. A ja na to zachrypniętym głosem spod kołdry stwierdziłem: "Już cały Toruń wie". Cisza w słuchawce bezcenna, a za resztę zapłacisz w tym sklepie karta kredytową  :laie:

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 18, 2016, 22:13:17 pm »
Powinieneś jeszcze zapytać:

'Wiesz kim jestem? Wiesz z kim ty rozmawiasz?'

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 18, 2016, 22:38:47 pm »
Osobiście mam o MA jak najgorsze zdanie. W żadnym innym sklepie motocyklowym nigdy nie spotkałem się z tak kiepskim podejściem do klienta, choć naprawdę rzadko kiedy na cokolwiek narzekam. Przyjdź, zapłać i spadaj, a jak chcesz coś zamówić, wpłać zaliczkę, a będziemy Cię zwodzić tygodniami.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2016, 00:38:18 am wysłana przez KSD »
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Wilek

• Yamaha fz6
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 22, 2016, 20:12:22 pm »

AMEN!!!Wszedzie byle nie tam!Ja rowniez nigdy juz nie wejde do sklepow MA,to co wyprawiali na Bronka w głowie sie nie miesci,za 2-bańkami 4-litrowego oleju i 2 filtrami czekałem uwaga-2 TYGODNIE,i myslicie ze w koncu dostałem?NIE!!!Po tym okresie okazało sie ze:"Mam jeszcze kilka dni poczekac"poprosiłem o zwrot kasy i nigdy juz mnie tam nie zobaczą.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2016, 17:46:01 pm wysłana przez KSD »

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 28, 2016, 20:20:49 pm »
Jakoś nie mogłem się powstrzymać i dziś jeszcze w dwóch słowach chciałem przestrzec przed tym sklepem. Sam przez własną głupotę, zachęcony internetowym rabatem raz jeszcze dokonałem zakupu w motoakcesoriach, choć kiedyś obiecywałem sobie, że nigdy już tego nie powtórzę. Pech chciał, że trafiłem na lekko wadliwy egzemplarz. Od początku maja walczyłem z reklamacją. W końcu na własne życzenie, po prawie dwóch miesiącach odebrałem towar bez dalszego czekania na odpowiedź. Ostatecznie bowiem to producent (z którym sam skontaktowałem się bezpośrednio z prośbą o pomoc opisując całą sytuację) stanął bowiem na wysokości zadania i natychmiast, bez pośrednictwa sklepu, zaoferował wymianę towaru na nowy.

Reasumując, zdecydoanie nie polecam tego sklepu  :N Bądźcie ostrożni, bo po zakupach możecie zostać z ręką w nocniku :(
Szkoda mi tylko sprzedawców, bo to nie od nich zależy polityka firmy, a na nich się ona niestety najbardziej odbija. Ci z którymi miałem kontakt bezpośrednio w sklepie, to naprawdę bardzo sympatyczni, mili i uczynni ludzie.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2016, 09:04:06 am wysłana przez KSD »

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 28, 2016, 20:32:26 pm »
2 tygodnie temu kupiliśmy tam spodnie dla Marty. Doaczego tam? Bo dostaliśmy bony na 400 zl do tego sklepu od ekipy z mojego baru. Jako że nie ma tam nic interesującego dla mnie to oddałem całość bonów żonie. Jakieś tam spodnie tekstylne kupiliśmy. Nie było wielkiego wyboru bo wiekszość rzeczy była nie na wieszakach, tylko "do ściągnięcia".

Obsługa była niezby pomocna. Ale jak ma być? Jak wspomniał KSD to nie wina pracowników tylko firmy. Gówniane standardy dają gówniane efekty.

Mają jednak dobre wyniki w dzonieniu do mnie. W ciągu 2 tygodni dostałem od nich już 4 telefony z przypomnieniem, że mają nową lokalizację  :laie:

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 28, 2016, 20:43:31 pm »
Kiedyś im wysłałem smsa żeby do mnie nie pisali. Jak zmienili lokalizacje dzwonią co tydzień ale jakoś nie miałem serca żeby ich spławić. Ale bede musiał zwrócić im uwagę żeby wykasowali mój numer z bazy. Kiedy zbierali dane klientów pod pretekstem super promocji  i niepotrzebnie podałem im  numer.

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 28, 2016, 20:48:19 pm »
Dane zbierali ponieważ za zakładanie kart klienta i potem dokonywanie rejestrowanych sprzedaży pracownicy mogli zgarnąć niezłą premię. Tylko nie wiem jak musieli się nastarać, skoro trzeba było mieć wynik w skali kraju....

Offline Patryk

• TDM 3VD
  • 120 km/h
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 28, 2016, 20:56:27 pm »
KSD jeśli w ciągu 14 dni roboczych nie ma odpowiedzi na reklamację to z automatu jest ona uznana to tak na przyszłość - oczywiście mówimy tu o reklamacji z rękojmi nie gwarancji.

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 29, 2016, 09:03:34 am »
KSD jeśli w ciągu 14 dni roboczych nie ma odpowiedzi na reklamację to z automatu jest ona uznana

Tak, tak, zgadza się. W tym przypadku dostałem pierwszą odpowiedź po niecałych 2 tygodniach, iż reklamacja jest odrzucona, jednak argumentacja była na tyle kuriozalna, iż jeszcze tego samego dnia złożyłem odwołanie. Niestety na tą odpowiedź nie ma już ustawowego terminu, więc jest to kwestia dobrej woli sklepu. Do wczoraj miałem jedynie informację, iż sprawa jest u prawnika. W zasadzie to chciałem już tak "dla sportu" zobaczyć jak długo trzeba by czekać ale jak wspomniałem sprawę udało się załatwić w inny sposób. Reasumując, jako klient, żegnam się na zawsze  :PP