Grudnia 03, 2024, 18:25:33 pm

Autor Wątek: WILMAT Suzuki - Toruń  (Przeczytany 97572 razy)

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
WILMAT Suzuki - Toruń
« dnia: Czerwca 28, 2014, 00:31:36 am »
Wilmat Toruń
Skłodowskiej Curie 73-D
http://www.wilmat.pl/

Osobiście kilka razy serwisowałem u nich motocykl, zarówno obecny jak i poprzedni - zawsze z dobrym skutkiem i zadowoleniem. Ceny za serwis przystępne. Korzystałem również z zakupu akcesoriów. Jako dostawca, posiadają bardzo bogatą ofertę firmy LS2. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym salonem i serwisem to piszcie.
« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2018, 19:27:33 pm wysłana przez KSD »
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Odp: Wilmat - Toruń
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 01, 2014, 20:13:42 pm »
Ja również polecam, swojskie chłopaki i można zaopatrzyć się w dobre itemy za niewygórowaną cenę. Wszak nie wszystko musi być markowe. Mają sprawdzone budżetowe rozwiązania. Jednak smaru belraya więcej już nie kupię.

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 06, 2014, 22:15:06 pm »
Zostawiłem ostatnio na dwa dni V-stroma na przeglądzie w Wilmacie, po czym wracam, a tu... DWA!
Może z tego związku będą jakieś małe 650'tki ;)

« Ostatnia zmiana: Września 27, 2014, 22:00:04 pm wysłana przez KSD »

Offline Kris

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 07, 2014, 00:24:52 am »
Chyba zacznę do nich na serwis jeźdźić..może mi yamahe sklonują:P..nawet na tydzień im zostawię, niech mają więcej czasu:)
"Rób wszystko sam, bo jak spier...lisz, to sam sobie spier...lisz."

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 07, 2014, 07:36:50 am »
no to ładna promocja :)

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 01, 2014, 09:57:10 am »
PW

Offline Mateo9400

• 80 km/h
  • **
  • Suzuki GS 500E
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 12, 2014, 00:02:09 am »
Moja opinia na temat wilmatu jest mieszana.
Moja historia z wilmatem zaczęła się tak.....  :popcorn: kurcze to nie film! ale popcorn niech zostanie  :laie:
Co do wykonywanych usług jest ok - nie mogę narzekać lecz zostawiłem mojego GSa u niech na około tydzień+ po sprowadzeniu na generalny przegląd (oleje, filtry, łańcuszek itp itd...) i dostałem go porysowanego (na baku mam rysy - mechanik powiedział że musiałem już je mieć...jasne i ich bym nie widział...) a na boku na plastiku przykleili mi naklejkę niby od filtra którego włożyli do GSa (na pewno walnęli/przytarli i lakier odpadł lub był mocno zarysowany i specjalnie zakleili uszkodzenie....), jak się zapytałem mechanika co to za naklejka to powiedział że to od filtra (chciał ją zdrapać ale go powstrzymałem, odkleił by naklejkę wraz z lakierem i na mnie by powiedział że sam chciałem ściągnięcia naklejki... ) a gościu w serwisie powiedział że oni naklejek nie mają i że też musiałem mieć już naklejoną.  :pacpac: Serio?! taki ślepy bym był? na zdjęciach z aparatu naklejka potrafi znikać jak David Copperfield?.... Ostatnio byłem u nich na sprawdzeniu blaszek i jak powiedziałem przy kasie  że tym razem chce motocykl dostać niepoobijany by uważali to koleś się uśmiechnął i z uśmiechem na twarzy powiedział "a ostatnio oddaliśmy panu porysowanego?"... dobra mniejsza już oto.
Chciałem Wam przedstawić moją opinie: ostatni serwis moto w wilmacie (z tymi blaszkami) był OK nic nowego nie zauważyłem (rys itp), zrobili to co mieli zrobić. Moto spisuje się świetnie i nie narzekam ( przydało by się więcej kucy  >:D ale bez tego da się przeżyć  :P ).
Na zakończenie mojego felietonu :P : Serwis OK :Y , ceny OK :Y , części OK :Y , jedyne do czego mogę się przyczepić to do poszanowania motocykla :N ale równie dobrze mój przypadek mógł być 1 na 1.000.000 ;)
Ogółem Polecam Wilmat bo jako serwis solidnie wykonują naprawy.  Kolejne sezony na pewno będę tam serwisować moto chyba że znów akcja się powtórzy ale miejmy nadzieję że nie.  ;)
KONIEC !   :smoke:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 00:03:40 am wysłana przez Mateo9400 »
L’amour est la seule richesse véritable

Offline gibek73

• Suzuki DL650 V-Strom K4
  • 220 km/h
  • let's ride
    • Suzuki DL650 V-Strom K4
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 03, 2015, 21:05:47 pm »
Akcja serwisowa już trwa!

Szczegóły: http://www.suzuki-moto.pl/aktualnosci/2015/Wiosna_w_lutym

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 03, 2015, 21:28:06 pm »

Ooo! Dobrze wiedzieć  :oki: Na tych akcjach naprawdę opłaca się serwisować motocykle. Widzę, że nawet scyzoryk dodają gratis hehe (akurat była o tym mowa w osobnym wątku) :)

mrc

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 20, 2015, 11:34:32 am »

Ooo! Dobrze wiedzieć  :oki: Na tych akcjach naprawdę opłaca się serwisować motocykle. Widzę, że nawet scyzoryk dodają gratis hehe (akurat była o tym mowa w osobnym wątku) :)

Czy ja wiem.. Dzwoniłem bo mam do naprawy sprzęgło, w promocji są tylko oryginały Suzuki i w moim przypadku cena promocyjna kompletu to 580zł gdzie zamienniki EBC na allegro kosztują 250 :/ To bez promocji cena jest ponad 3x wyższa niż EBC!

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 20, 2015, 11:59:31 am »
Tak to już jest z ASO, za wszystko się cenią x3 . A nie koniecznie robią wszystko 3 razy lepiej.
Moim zdaniem lepiej naprawiać sprzęt u mechanika, który zna się na rzeczy i sam wszystko robi. Jeden człowiek odpowiada za całą naprawę twojego sprzętu. Nawet jak potem coś nie gra, to wiesz do kogo masz pretensje. A tak to jest zwalanie winy, bo każdy robił coś innego. Jeden rozbierał, inny czyścił, a znów ktoś inny coś przy okazji urwał  :zlosc:
Ale każdy ma własny rozum i robi tak jak uważa. Są tacy, którzy chwalą sobie ASO.

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 20, 2015, 12:41:19 pm »
Czy ja wiem.. Dzwoniłem bo mam do naprawy sprzęgło, w promocji są tylko oryginały Suzuki i w moim przypadku cena promocyjna kompletu to 580zł gdzie zamienniki EBC na allegro kosztują 250 :/ To bez promocji cena jest ponad 3x wyższa niż EBC!

Jasna sprawa, niektóre oryginalne części są kosmicznie drogie i ich zakup wydaje się być całkowicie pozbawiony sensu nawet przy akcjach rabatowych (jeśli jest dostęp do naprawdę dobrych i sprawdzonych zamienników). Niektóre inne jednak warto kupić, po prostu zależy co. Nawet jak się komuś przykładowo podoba coś z oryginalnych dodatków - choćby akcesoryjna szyba albo nawet zwykłe naklejki, to można je kupić przy takich akcjach taniej. Pamiętam, że kiedyś oryginalną centralną stopkę można było kupić taniej w salonie, niż zamienniki na allegro. Osobiście wymieniałem kiedyś przy takiej akcji olej i filtry i wyszło taniej niż miałbym to kupić sobie sam. I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa. Jak ktoś kupuje nowy motocykl i chce robić przeglądy gwarancyjne, to warto się wstrzelać właśnie w takie momenty (akcje są na wiosnę i jesień). Jak się uda to koszty tych przeglądów też idą w dół.

Offline Hubertus

• Jawa 634 Vape + Velorex 562 Kawasaki GPz 750 KZ 750E
  • 120 km/h
  • I'm a Rocker...
    • rumble garage
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 20, 2015, 22:48:03 pm »
(...) Pamiętam, że kiedyś oryginalną centralną stopkę można było kupić taniej w salonie, niż zamienniki na allegro. (...)

Nie jest to przypadek odosobniony. Łańcuszki rozrządu do VN 700/750 oryginalne są o niemal połowę tańsze od zamienników  :eek:
Jawa 634 Vape + Velorex 562 (zaprzęg) - stworzona, by cieszyć
Kawasaki GPz 750 KZ 750E

Offline Viniu

• BMW R1100 GS
  • Administrator
  • 300 km/h
    • YT - Channel
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 17, 2015, 09:56:13 am »
Nie wiem jak serwis, ale sklep na górze jest ok. Pogadałem sporo z gościem i wydaje mi si, że jest to inna firma. Mają wstawione kombinezony Sósóki za które trzeba zapłacić na dole a za wszytko inne u góry, coś tam mi mówił na ten temat, ale nie pamiętam dokładnie. Co do obsługi w sklepi to jest okey, nie wciskają na siłę, a mogli naciągnąć mnie na kilka stówek. Sprzedawca kazał się zastanowić co potrzebuję, przemyśleć i rozejrzeć się po innych sklepach. Dla mnie ok.
Problemem nie jest problem.
Problemem jest twoje podejście do problemu.

https://www.youtube.com/user/TheVineks

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 17, 2015, 16:40:19 pm »
Sklep jest spoko, ale serwis się słabo spisuje.