Listopada 21, 2024, 12:32:00 pm

Autor Wątek: Uralem w świat  (Przeczytany 57166 razy)

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
Uralem w świat
« dnia: Stycznia 25, 2016, 19:18:15 pm »

Offline alien19999

• Aprilia Pegaso 650, Suzuki DL650
  • 300 km/h
Odp: Uralem w świat
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 25, 2016, 19:24:38 pm »
Fajna wycieczka, tylko skąd wziąć tyle kasy na taką wyprawę :(
A. Einstein ~ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi"

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 25, 2016, 19:28:53 pm »
Fajna wyprawa , a jakie zajebiaszcze fotki  :drool:  To jest największy problem - kasa  |:( Sam bym z chęcią na taką wyprawę się wybrał  :moto:

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 25, 2016, 19:41:43 pm »
Moim zdaniem największy problem to czas, kasę uzbierasz choćby w pięć lat. Chociaż i czas można załatwić bezpłatnym urlopem w przypadku etatowców i w miarę rozsądnego pracodawcy ale jak ktoś jest na jakimś strategicznym stanowisku albo samozatrudniony to temat robi się nie do przeskoczenia.

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 25, 2016, 19:51:58 pm »
Piękna sprawa  :thumbup:
Wydatek na pewno spory, jednak wydaje mi się, że moglibyśmy się zdziwić, że jednak oni nie wydali tak dużo jak się może wydawać :)
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 25, 2016, 19:53:11 pm »
Wydatek na pewno spory, jednak wydaje mi się, że moglibyśmy się zdziwić, że jednak oni nie wydali tak dużo jak się może wydawać :)

jednym słowem "może się wydać, że nie wydali tak dużo jakby mogło się wydawać " - cos dla hagewy :laie:

Offline hagewa

• yamaha ybr 125
  • 300 km/h
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 25, 2016, 20:01:56 pm »

jednym słowem "może się wydać, że nie wydali tak dużo jakby mogło się wydawać " - cos dla hagewy :laie:

Heheheh dzięki Zibi, że o mnie myslisz....u Mirka - przy kuligu, news o przeziębieniu- też znalazły się kwiaty mysli ludzkiej...ale chory biedak, więc zrozumiałe :) Uwielbiam te Wasze zakrętasy  :naughty:

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 25, 2016, 20:06:34 pm »

Hehehehe  :laie:
Pewnie teraz Hagewie się wydaje, że nam się wydaje, że się innym wydawało, że oni nie wydali tak dużo jak by się mogło wydawać  :P
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline alien19999

• 300 km/h
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 25, 2016, 20:21:40 pm »
Moim zdaniem największy problem to czas, kasę uzbierasz choćby w pięć lat. Chociaż i czas można załatwić bezpłatnym urlopem w przypadku etatowców i w miarę rozsądnego pracodawcy ale jak ktoś jest na jakimś strategicznym stanowisku albo samozatrudniony to temat robi się nie do przeskoczenia.

Strategiczne stanowisko hmm fajnie to ująłeś. Powiem szefowi, żeby mi zmienił stanowisko na "strategiczne"  ^_^
A. Einstein ~ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi"

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 25, 2016, 20:26:39 pm »
U mnie w pracy to norma, misje, cele, zadania i role ale i tak się cieszę, że nie targety, projekty, coachingi, dedlajny, sealesmay - to już zopełne homonto  >:D

Offline alien19999

• 300 km/h
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 25, 2016, 20:46:26 pm »
U mnie w pracy to norma, misje, cele, zadania i role ale i tak się cieszę, że nie targety, projekty, coachingi, dedlajny, sealesmay - to już zopełne homonto  >:D

Ja tam ciągle coś grzebie, Jak nie w pracy, to w garażu, jak nie w garażu, to w domu. To już chyba uzależnienie :P

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 25, 2016, 20:50:53 pm »

Chyba byłeś na mitingu w mojej pracy, u nas ciągle takie rzeczy na agendzie  :laie:
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 25, 2016, 20:59:16 pm »

Chyba byłeś na mitingu w mojej pracy, u nas ciągle takie rzeczy na agendzie  :laie:

Ty się tak nie smiej, ponieważ o Twojej firmie to dopiero pogadamy  :smoke:  >:D

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 25, 2016, 21:54:52 pm »

Ty się tak nie smiej, ponieważ o Twojej firmie to dopiero pogadamy  :smoke:  >:D

Ok, czekam na calling.

A wracając do tematu, to chyba całkiem niezłe muszą być te nowe Urale skoro można nimi trasę 28 tys km zrobić. Muszę się wybrać do Olsztyna żeby się bliżej z takim zapoznać. Niestety nie jest to motocykl na polską kieszeń.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 26, 2016, 15:48:26 pm »
Duchu wymień silnik na taki od Urala , też w trasę ruszysz  :moto: