Po ostatnim moim filmie widzę że popsuła się jakość. Rozdzielczość na YT jest maks 720p 30kl, materiał jest 10802p 60kl. Wydaje mi się że jest to przez to że na początek i koniec wrzucam intro Vinia. I pewnie cały film pomimo dobrej jakość jest renderowany do jego najsłabszego klipu.
Intra są zrobione 1080p 30fps. i takie można pobrać - oczywiście z YT już masz gorszą jakość. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie można ustawić jak ma renderować i jak film masz 1080p a intro 720 i ustawisz projekt na 1080 to film i tak zrenderuje w 1080p. Jest jeszcze możliwość, że jak wstawiasz najpierw intro to program z automatu dopasowuje ustawienia projektu do pierwszego pliku jaki wstawiasz, u mnie zawsze pyta - "Czy przystosować ustawienia projektu do pliku?" - czy jakoś tak i klikam nie i sam ustawiam, oczywiście w każdej fazie projektu ustawienia można zmienić.
Druga sprawa taka, czy sprawdzałeś różnice w materiale przed i po wrzuceniu na YT? Bo u mnie jest różnica, na YT gorzej.
Trzecia sprawa, taka uwaga moja. Pamiętaj, że jak nagrywasz w 60fps'ach to film masz ciemniejszy i jak jest słabe światło lub jest go mniej/mało (pochmurny dzień, noc itp.) to jakość jest gorsza,ponieważ przez 1 sek musisz naświetlić 60 klatek a przy 30fps o połowę mniej, więc światła masz więcej... ale to chyba logiczne... No i różnica między 60fps a 30fps jest tylko w płynności na slowmotion
P.S.
Podejdź do mnie kiedyś z pendrivem to zrzucę ci intra z lapka.