Jedno pytanie... gdzie Ty KSD taką kamerę zamocujesz...? Bo chyba nie do kasku...?
Będę musiał kupić motocykl z bocznym wózkiem
Hubertus ma taką Jawę, może by pożyczył ale dawno go na forum nie widziałem
Tymczasem zaś poświęciłem chwilę i zabrałem się dziś za wstępne rozgryzanie Twixtora!
Niestety mój sprzęt nagrywający (GoPro Hero2) nie powala na kolana i maksimum jakie można z niego wycisnąć to 50kl/s na sekundę, a więc szału nie ma. Zrobiłem jednak krótki testowy filmik aby zobaczyć czy to w ogóle działa. Dodam, że film skompresowałem więc jakość nieco słabsza, a całość była nagrana w słabym oświetleniu. W weekend może będzie trochę słońca więc zrobię powtórkę testu gdzieś w terenie. Do dzisiejszych testów posłużyła Chica, a film umieściłem bezpośrednio na serwerze więc jak ktoś chce zobaczyć to proszę kliknąć poniżej:
http://www.farmbook.webd.pl/magazyn/slow.wmv (plik 6,4 MB)
Jeśli tersty terenowe wyjdą lepiej to chyba zacznę zastanawiać się nad zakupem jakiejś nowej kamery. Z tego co widzę, najlepszą możliwość jeśli chodzi o "klatkostrzelność" oferuje GoPro Hero 4 Black, wyciskające aż 240kl/s przy 720p. W takiej opcji to byłoby chyba już naprawdę super z użyciem Twixtor'a, choć jednak cena kamery trochę odstrasza. Macie może ewentualnie inne propozycje co do kamery jeśli chodzi o szybkostrzelność?