Grudnia 22, 2024, 09:33:48 am

Autor Wątek: Hondaplaza Warszawa  (Przeczytany 12729 razy)

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Hondaplaza Warszawa
« dnia: Listopada 24, 2015, 10:41:38 am »
Wczoraj byłem u swojego dealera hondy na Malowniczej 29a i mam do przekazania kilka informacji:

- mają niezłe obniżki na motocykle więc można skorzystać, myślę że od wskazanych cen można jeszcze na miejscu coś urwać   

http://www.hondaplaza.pl/pl/motocykle/promocje/promocje-na-modele/10196-motocykl-najtaniej-kupisz-zima.html

- w sobotę 28 listopada, przeprowadzają dużą wyprzedaż ciuchów i akcesoriów motocyklowych różnych marek : spidi, held, rukka, tomtom i inne - ceny naprawdę dobre, ja na takiej wyprzedaży kurtkę spidi warta nominalnie 800 PLN kupiłem za 500 PLN, można zapakować się na zakupy wspólnie samochodem,

- no i wisienka na torcie - w marcu na pewno będą mieli afryke do testów - kilka godzin na polatanie po Warszawie zaproponowali i prawdopodobnie skorzystam, do czego również zachęcam - można się umówić

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
Odp: Hondaplaza Warszawa
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 24, 2015, 11:36:03 am »
Na testy Afryki tez jestem chętny :)

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 24, 2015, 17:37:27 pm »

W sumie rabaty niezłe. Tak patrzę, że taki NC750S z ABS i DCT wystawiają za 26.900. Naprawdę fajna propozycja za nówkę sztukę sprzęt z takim wyposażeniem. Choć największym hitem jest chyba ta CB1100 2014 z 16 tysięcznym rabatem. Jak ktoś szukał tego typu motocykla to chyba właśnie znalazł :) Ciekawe, że mają też starszy rocznik ale nieco droższy.

Pewnie niedługo zaczną się rabaty od innych producentów. W zeszłym roku były fajne ceny na nowe Vstromy.
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline tomekt

• Yamaha Drag Star 1100
  • 20 km/h
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 27, 2016, 09:53:43 am »
Kuzyn zadatkowł w tym salonie motocykl, super okazja, cacko brać i nie popatrzeć. Ale coś go tknęło i sprawdził historię pojazdu bo miał taką możliwość (pracuje w ubezpieczeniach i po nr rejestracji wyświetliło mu się kilka ciekawych rzeczy) Motocykl miał szkodę całkowitą (pewnie położył się i potrzaskały wszystkie plastiki,  koszt naprawy kosmiczny i wyszła kasacja)  a tu w salonie motocykl z historią czystą i gwarancją salonową!!!!! Sprzedawca gdy zobaczył wydruk zrobił oczy, zwrócił zaliczkę i przeprosił. Więc w tym przypadku zachowanie ok! Ale UWAŻAJCIE na okazję. Sprawdzać trzeba na maxa.

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 27, 2016, 10:04:48 am »
tomekt historia niezła, ale za nim rozpoczniemy śledztwo wpadnij do Powitalni i napisz coś o sobie.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 27, 2016, 11:43:35 am »
Mogę się wypowiedzieć w tym temacie oczywiście nie broniąc Hondyplaza ponieważ jak strzelili gafę to ich problem i wina. Ale jednoznacznie mogę powiedzieć, iż w przypadku akurat tego salonu można spokojnie podchodzić do tematu, gdyż tam respektują prawa wynikające z ochrony konsumenckiej. Nawet jakby kupił i podjechał do domu, a po oględzinach okazało by się że motocykl jest niezgodny z umową myślę, że cofnęliby transakcję.
Oczywiście pomyłki i to nawet te duże im się zdarzają, czego osobiście doświadczyłem ale tak jak w opisanym przypadku przyznają się do błędu i jeżeli to możliwe starają się temat odkręcić.
Jest to bardzo duży salon jak nie największy w Warszawie motocykli Honda i na podstawie dotychczasowych kontaktów, a dużo u nich pieniędzy wydałem, mogę stwierdzić iż wszystko w normie.
Sądzę, że nie oferowali bezwypadku świadomie (prawdopodobnie nic nie było w historii Honda) i na tej podstawie taka była oferta, co oczywiście nie zwalnia ich z odpowiedzialności.

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 27, 2016, 15:56:16 pm »
Wystarczy teraz podjechać do nich lub zadzwonić i zapytać o ten motocykl, jeżeli sami nie powiedzą o jego historii wypadkowej, to znaczy że wiedzieli co sprzedają.
Moim zdanie dobrze wiedzieli co sprzedają  :bash: Spróbuj Zibi sprzedać handlarzowi coś co było po kasacji całkowitej. Założę się, że nawet gdybyś bardzo starał się ukryć ślady wypadku, to by znalazł dowód na to że chcesz wsadzić go na minę.

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 27, 2016, 16:06:03 pm »
tomekt, witamy na forum. Jak wspomniał kolega, zgodnie z regulaminem zapraszamy najpierw do powitalni.

Co do historii którą przytoczyłeś, to poważna sprawa. Jeśli jest tak jak mówisz, to możliwe, że pośrednik (w tym wypadku hondaplaza) też został oszukany. Podaj proszę jeszcze model motocykla i VIN aby można było wiedzieć o którym dokładnie sprzęcie mówisz.

Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 27, 2016, 21:43:38 pm »
Spróbuj Zibi sprzedać handlarzowi coś co było po kasacji całkowitej. Założę się, że nawet gdybyś bardzo starał się ukryć ślady wypadku, to by znalazł dowód na to że chcesz wsadzić go na minę.

Czytałem kiedyś artykuł dotyczący zwierzeń handlarza samochodów jak oszukuje ludzi co do informacji na temat sprzedawanych aut i w tymże artykule również podał przykłady jak sam został wkręcony pomimo niezłej wiedzy na temat przekrętów z autami.
Konkludując stwierdził, że w tym fachu jesteś zarówno łowcą jak i zwierzyną  O0

Offline tomekt

• Yamaha Drag Star 1100
  • 20 km/h
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 31, 2016, 01:11:00 am »
Faktycznie nie przywitałem się!!! Sorrry już do powitalni zastukałem. Trochę nie ta kolejność.  Nieeeee, nie chcę żadnego śledztwa prowadzić ale przed chwilą (dwa miesiące temu) byłem w trakcie zakupu motocykla i sam byłem pełen obaw czy dobry i zdrowy model wpadł mi w oko. To sprawdzenie historii przez pracownika firmy ubezpieczeniowej (tak po cichu i po znajomości) jest możliwe w przypadku kiedy motocykl był już zarejestrowany na polskich blachach-i to jest fajna sprawa, widać tam wszystkie zgłoszone zdarzenia do ubezpieczyciela. Pozostaje kwestia ile szkód zgłaszanych jest ubezpieczycielowi???? Dobrze,że tamta sprawa została rozwiązana od ręki i tu ukłon do Hondy. Ale sprawdzać trzeba - takie czasy.

Pozdrawiam TT

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 31, 2016, 11:27:51 am »
Z tą szkodą całkowitą to tak trzeba by dobrze się rozeznać, sam miałem mała kolizję swoją hondą ledwo co uszkodzenia było widać i już szkoda całkowita, naprawa dla zwykłego konsumenta kosmiczna, ale dla salonu z którego są części pewnie tanie i wliczą sobie w cenę sprzedaży koszt naprawy i będzie jak nówka  :)
Nie bronię tu oczywiście salonu, bo kupujący powinien być jak  najbardziej poinformowany o takiej sytuacji i dostać porządny rabat, ale mieszkamy w Polsce... :fun:

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 31, 2016, 21:51:11 pm »
"Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy"    :bag:

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h