Grudnia 22, 2024, 09:44:19 am

Autor Wątek: Gdzie przekładać opony?  (Przeczytany 38236 razy)

Offline ksiegowy

• VFR800
  • 220 km/h
Odp: Gdzie przekładać opony?
« Odpowiedź #15 dnia: Października 20, 2015, 10:21:07 am »
Ja polecam ten warsztat  :naughty:

Offline Marcel

• CBR 900RR Fireblade
  • 180 km/h
« Odpowiedź #16 dnia: Października 20, 2015, 11:43:42 am »
Wymieniałem w moto7, oddałem cały motocykl. Kosz jakieś 120zł, jestem w 100% zadowolony. Przy okazji podpowiedzieli na co warto zwrócić uwagę i może być do zrobienia.
Wilmatowi nie zleciłbym nawet naładowania aku, trochę się naczytałem...
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale.

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
« Odpowiedź #17 dnia: Października 20, 2015, 12:06:35 pm »
Księgowy, bądź kolegą i daj namiary na ten warsztat. My też chcemy zobaczyć takiego mechanika w akcji  :drool:

Offline ksiegowy

• VFR800
  • 220 km/h
« Odpowiedź #18 dnia: Października 20, 2015, 12:29:56 pm »
Księgowy, bądź kolegą i daj namiary na ten warsztat. My też chcemy zobaczyć takiego mechanika w akcji  :drool:

0 700 000 000

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #19 dnia: Października 20, 2015, 12:50:45 pm »

0 700 000 000

Tylko uważaj bo księgowy może odebrać  :naughty: :pacpac:

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
« Odpowiedź #20 dnia: Października 20, 2015, 12:56:09 pm »

0 700 000 000

Czyli jak odbiera ten tel. to potem i motocykl naprawia , tak jak na zdjęciu  ;;)

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #21 dnia: Października 20, 2015, 14:30:37 pm »

0 700 000 000

Czyli jak odbiera ten tel. to potem i motocykl naprawia , tak jak na zdjęciu  ;;)

Nie jestem pewien, musi ktoś to sprawdzić :D

Offline Marcel

• CBR 900RR Fireblade
  • 180 km/h
« Odpowiedź #22 dnia: Października 20, 2015, 15:50:03 pm »
Wilmatowi nie zleciłbym nawet naładowania aku, trochę się naczytałem...
To masz argument. :oki:
Też się kiedyś naczytałem. O silnikach które podobno robiły 1/3 moich przebiegów i były już do remontu. O oponach które w deszczu w ogóle nie trzymały a jakimś dziwnym trafem te same opony u mnie trzymały rewelacyjnie. O serwisach, w szczególności tych działających na legalu nie ma co mówić, zawsze mają wyższe ceny niż Zenek Cudotwórca w blaszaku. Ale Zenek wyremontuje moto za dwa pięćdziesiąt więc serwis jest #@!%#@. Zenek robi wszystko po trzy razy ale że za darmo to jest git.
Internet i papier są wybitnie cierpliwe i przyjmą wszystko. A w szczególności wynurzenia frustratów...  ;;)

Tak prywatnie zamiast do Zenka, wolę iść do Zbyszka który z tego co wiem jest nawet droższy niż serwisy. Co do Wilmatu to nawet na forum ktoś pisał, że "wyregulowali i wyczyścili" mu gaźniki bez dotykania ich. Raczej nie zostało to napisane bo była brzydka pogoda w sobotę. Nawet jeżeli połowa z tego byłaby prawdą - dla mnie wystarczy.
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale.

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #23 dnia: Października 20, 2015, 16:24:43 pm »
Kumplowi tak zrobili wydech ze podczas jazdy niemalże sie rozkraczyl na łączeniu dobrze że zauważyl wcześniej kumpel bo doszłoby do tragedii ;) ja sie nie naczytałem, a nie jednemu znajomemu coś odwalili :) o Zbyszku wszyscy dobrze piszą ale niby do niego sie dostać jest cudem i kumpel mowi ze jest niesłowny, ale to nie temat tutaj :)

mirek

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Października 20, 2015, 16:44:41 pm »
Nie żebym się czepiał ale ciągle jest jakiś kumpel i ktoś mówił... To jak z wydechami od Edzia.
 "Wszyscy" zadowoleni ale żadnego nie widziałem. :pacpac:
Znam przypadek, kiedy pewien serwis trochę za słabo przykręcił filtr oleju i raz na jakiś czas kropelka na wydech. Wiadomo, śliczny biały dymek... Po kilku dniach dowiedziałem się że, i tutaj cytat: "prawie motor mu spalili!".  :laie:
Ogólnie chodzi mi o to, żeby opinia wyrażana, w szczególności na temat czyjejś pracy/rzetelności, wynikała z własnych doświadczeń a nie historii zasłyszanych, przekręconych, wyolbrzymionych czy tez wybielonych. :BB:
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2015, 16:47:04 pm wysłana przez mirek »

Offline bartez

• XT 660R ,
  • 180 km/h
« Odpowiedź #25 dnia: Października 20, 2015, 17:37:43 pm »
temat ma 2 strony o przełożeniu opon??  :shock: W trampku są dętki? Jak tak to można samemu albo przy pomocy kumpla przełożyć oponki, a potem zawieźć gdzies na wyważenie do wulkanizacji i po temacie

ps ja raczej nigdy nie wyważam kół(w CCH swego czasu nie było takiej możliwośći) i jakoś nie widzę rożnicy między wyważaną a nie...( bo raz dałem wyważyć z ciekawości :fun: )

ps1 wiem, że miałeś spotkanie z dzikiem to sie nie dziwie , że chcesz sprawdzic jak tam koło... :)

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #26 dnia: Października 20, 2015, 18:08:42 pm »
Ja też się dziwie, że już 2 strony o przekładaniu opon a ciągle cisza o tym gdzie mogę sprawdzić jak bardzo są krzywe moje obręcze  ;)
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

mirek

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Października 20, 2015, 19:35:58 pm »
Ja też się dziwie, że już 2 strony o przekładaniu opon a ciągle cisza o tym gdzie mogę sprawdzić jak bardzo są krzywe moje obręcze  ;)
Jak zawsze SebaGaraż mogę polecić. Wymiana opon, dętek, wyważanie i centrowanie.  ;)

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #28 dnia: Października 20, 2015, 20:13:32 pm »
Daj namiary proszę, zadzwonię i popytam
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline Macias

• Suzuki SV650
  • 180 km/h
« Odpowiedź #29 dnia: Października 20, 2015, 20:41:28 pm »
Duchu ja tez przerabialem wymiane opon po wypadku i moje moto chyba bardziej ucierpialo niz po Twoim spotkaniu z dzikiem. Ja oddalem do Moto Seven i tak jak wczesniej pisalem polecam. Opony profesjonalnie zalozone i wywazone, przy odbiorze dostalem informacje ze przydaloby sie wymienic lozyska w przednim kole bo ucierpialy podczas wypadku wiec je wymienilem u Zbyszka.