Listopada 21, 2024, 23:43:25 pm

Autor Wątek: Polecane pola namiotowe lub miejsca na biwak.  (Przeczytany 41241 razy)

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
  • Tam, gdzie kończy się droga, zaczyna się przygoda
Polecane pola namiotowe lub miejsca na biwak.
« dnia: Kwietnia 03, 2015, 15:31:46 pm »
Proponuję temat polecanych miejsc na rozbicie namiotu. Mogą to być sprawdzone pola namiotowe w całej Polsce z małym opisem lub współrzędne gdzie można spokojnie w fajnej miejscówce zrobić obozowisko.

Za młodego jeździliśmy z rodzicami na pole namiotowe w rezerwacie przyrody na polanie wojskowej w Miejscowości Ciche. 53.380741, 19.341963 ale z tego co wiem teraz już tam się rozbić nie można.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Odp: Polecane pola namiotowe lub miejsca na biwak.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2015, 16:35:06 pm »
Bardzo dobry temat Tomek, też jestem tym zainteresowany. Odnajdę swoje miejscówki i też dodam  :oki:

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2015, 16:45:49 pm »
Kiedyś też istniało ładne pole namiotowe nad jeziorem Ostrowite w gminie Czersk ale niestety tego co słyszałem zostało zlikwidowane.

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2015, 20:42:07 pm »
Tomas, bardzo fajny pomysł z tym wątkiem, bo namiotowa moto turystyka powoli u nas rozkwita  :oki:
Temat przesunąłem do głównego działu "Miejscówki" aby był lepiej widoczny i łatwiej go było odszukać.

No to na dobry początek moja pierwsza propozycja dotycząca kempingu w... TORUNIU :) Po co w Toruniu? No więc po to aby jak ktoś z dalszych stron wpadł w nasze okolice mógł mieć namiar na tani i dobry nocleg. Kemping jest znany i położony w ciekawym miejscu, tuż za mostem w sąsiedztwie starówki (800 metrów), tak więc do najważniejszych toruńskich atrakcji (w tym nocnego życia), można doczłapać się bardzo szybko na piechotę - wystarczy przejść przez most. Ponadto kemping ładnie rozwinął swoją infrastrukturę w ostatnim czasie i naprawdę nie ma się czego wstydzić. Do dyspozycji prócz miejsc pod namioty, są również domki lub pokoje w nowo wybudowanym mini hotelu.

Dokładnie informacje o kempingu oraz cennik znajduje się tutaj: http://www.campingtramp.pl/

Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 05, 2015, 09:36:10 am »
Znalazłem taka stronkę odnośnie pól namiotowych w Polsce

http://www.pola-namiotowe.info/

Offline macel

• SUZUKI DL650
  • 20 km/h
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 05, 2015, 15:55:29 pm »
Wątek super ....

Bardzo dobre pole namiotowe właśnie jest remontowane w Cekcynie .... Minus nie ma prądu ... Ale pole jest dosłownie nad jeziorem przy płazy ... A jezioro jest w centrum miasteczka ... Wiec dostęp do pełnego zaopatrzenia w pasze .... A na większe zakupy mozna zawsze wybrać sie do Tucholi ... 15 min drogi moto

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 05, 2015, 18:32:31 pm »
Znalazłem taka stronkę odnośnie pól namiotowych w Polsce

http://www.pola-namiotowe.info/

Świetna wyszukiwarka.

...Bardzo dobre pole namiotowe właśnie jest remontowane w Cekcynie .... Minus nie ma prądu ... Ale pole jest dosłownie nad jeziorem przy płazy ... A jezioro jest w centrum miasteczka ... Wiec dostęp do pełnego zaopatrzenia w pasze .... A na większe zakupy mozna zawsze wybrać sie do Tucholi ... 15 min drogi moto

Podoba mi się ta opcja w Cekcynie. Bardzo lubię klimat Borów Tucholskich.
Jak nie ma prądu i jeszcze przypadkiem nie ma zasięgu GSM i dostępu do internetu to jest to raj na ziemi  :wings:

Offline darek

• Honda CBF
  • 180 km/h
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 06, 2015, 07:45:02 am »
No to na dobry początek moja pierwsza propozycja dotycząca kempingu w... TORUNIU :) Po co w Toruniu? No więc po to aby jak ktoś z dalszych stron wpadł w nasze okolice mógł mieć namiar na tani i dobry nocleg. Kemping jest znany i położony w ciekawym miejscu, tuż za mostem w sąsiedztwie starówki (800 metrów), tak więc do najważniejszych toruńskich atrakcji (w tym nocnego życia), można doczłapać się bardzo szybko na piechotę - wystarczy przejść przez most. Ponadto kemping ładnie rozwinął swoją infrastrukturę w ostatnim czasie i naprawdę nie ma się czego wstydzić. Do dyspozycji prócz miejsc pod namioty, są również domki lub pokoje w nowo wybudowanym mini hotelu.

Dokładnie informacje o kempingu oraz cennik znajduje się tutaj: http://www.campingtramp.pl/

Widać forum dociera a Turyści korzystają   :thumbup:
Zdjęcie wykonane wczoraj tzn 5 kwiecień nad ranem z autobusu, pierwszy chyba Turysta pod namiotem,nad ranem było miejscami ok -3 stopni wielki szacun  :oki:
Pozdrowienia Darek

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 06, 2015, 08:57:01 am »
Motocyklista?

Offline darek

• Honda CBF
  • 180 km/h
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 06, 2015, 09:04:38 am »
Nie wiem Był autkiem  :eek:
Pozdrowienia Darek

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 06, 2015, 10:10:32 am »
Wow! Twardy zawodnik! No chyba, że miał po prostu dobry śpiwór ;)
Taki dajmy na to Pajak Radical 8H do -40C (komfort przy -19C), za jedyne 3.900 zł :)

Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Vengosh10

• BMW F650GS 2000 r., BMW F800GS HOBEL :-)
  • 220 km/h
    • kanał youtube
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 06, 2015, 10:17:25 am »
Tomas, wydaje mi się, że pole w Ostrowitym funkcjonuje i ma się dobrze, byłem tam na rekonesansie autem jesienią jakieś 4 lata temu. Spędziłem tam ok 2 mies. w czasach liceum ze znajomymi. To był raj, miałem 16 lat, całe wakacje bez rodziców, a w miejscowości były tylko dwa bary, sklep spożywczy i monopolowy ;D. Po grubsze zakupy chodziło się 8 km w jedną stronę do Czerska. 8)

Offline Tomas_XRV

• KTM 950 SuperEnduro R
  • 300 km/h
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 25, 2015, 22:15:28 pm »
Nad samym jeziorem w miejscowości Charzykowy.

http://www.nocowanie.pl/noclegi/charzykowy/agroturystyka/57681/

Offline marzenka22Walc1

• 0 km/h
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 25, 2020, 12:46:15 pm »
Planuję wybrać się na wakacje wiem, ze sytuacja nie sprzyja podróżowania a wręcz jest zabroniona. Moje wakacje zagraniczne nie dojdą do skutku dlatego znalazłam bardzo fajna ofertę jak ta wymoderowano Co sądzicie warto pojechać. Blisko miasta ale nie za blisko, duży teren i atrakcyjne ceny. Wygląda bardzo fajnie.
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2020, 14:31:20 pm wysłana przez KSD »

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 25, 2020, 14:10:24 pm »
Planuję wybrać się na wakacje wiem, ze sytuacja nie sprzyja podróżowania a wręcz jest zabroniona. Moje wakacje zagraniczne nie dojdą do skutku dlatego znalazłam bardzo fajna ofertę jak ta hotel Radom https://hotelwradomiu.pl Co sądzicie warto pojechać. Blisko miasta ale nie za blisko, duży teren i atrakcyjne ceny. Wygląda bardzo fajnie.

Zaplanuj też proszę zapoznanie się z regulaminem forum i wizytę w przywitalni.

Hotel u Grubego, przy stacji benzynowej i drodze S7 na drodze do Radomia - tak, brzmi świetnie. Na pewno porzucę plan wyjazdu w Bieszczady specjalnie dla tej lokalizacji. Hotel przy drodze szybkiego ruchu - mój nowy pomysł na wakacje.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.