Grudnia 22, 2024, 09:48:02 am

Autor Wątek: Best Bike Bydgoszcz  (Przeczytany 26264 razy)

Offline Wodzu

• GSX 750 F
  • 220 km/h
Best Bike Bydgoszcz
« dnia: Marca 05, 2015, 18:20:54 pm »
Best Bike Bydgoszcz

ul. Fordońska 116 (teren kartodromu)
Bydgoszcz
Telefon: 52 3489081
www.bestbike.pl

Sklep oferuje szeroki wybór odzieży, akcesoriów oraz części. Posiada także serwis.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Odp: Best Bike Bydgoszcz
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 28, 2016, 19:59:11 pm »
Byłem dziś w tym sklepie po pewną małą rzecz obsługa porażka  |:(

Offline mihoo

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 28, 2016, 20:24:50 pm »
Babka jeszcze spoko, ale kolo to bufon. Kiedyś autoryzowany serwis KTM, ale chyba dawno już im zabrali.

Offline zero.5

• BMW R1250GS
  • 220 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 28, 2016, 20:54:58 pm »
Byłem dziś w tym sklepie po pewną małą rzecz obsługa porażka  |:(

Co, Zibi, miałeś wrażenie, że przeszkadzasz?  :smoke:
Wiedzą, jak zniechęcić klienta. Poziom Pro

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 28, 2016, 21:19:48 pm »
[Co, Zibi, miałeś wrażenie, że przeszkadzasz?  :smoke:
Wiedzą, jak zniechęcić klienta. Poziom Pro

Gorzej, potrzebowałem wsuwek gwintowanych do łączenia owiewek takich uniwersalnych piątek i szóstek. Jednak pani najpierw poprosiła mnie o model motocykla i o którą owiewkę chodzi - trochę zdziwiony ale podałem. Jednak stwierdziła na podstawie trzech fiszek, że w moim modelu nie ma tych owiewek o których mówię.  :eek: Więc poprosiłem jakiekolwiek nawet od rometa czy ktm-a razem ze śrubką. Kategorycznie stwierdziła, że owiewki ktm-a skręcone są na same śrubki, a od innych nie będą pasować. Ręce mi opadły. Powiedziałem, że takie same wsuwki są w samochodach, motocyklach i innych urządzeniach gdzie mocuje się cienkie elementy.
Ostatecznie kupiłem pasujące wsuwki na giełdzie samochodowej.

Offline Patryk

• TDM 3VD
  • 120 km/h
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 29, 2016, 07:17:51 am »
Widzę, że nic się tam nie zmieniło parę lat temu odwiedziłem ten sklep i wrażenia były podobne "klient przyszedł, kurde ruszyć się trzeba"  :N

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 29, 2016, 21:28:26 pm »
A ja dziś w encusiu zamontowałem wsuwek do śrubki trzymającej owiewkę. Pani stwierdziła, że nie będzie pasować od KTM-a lub czegokolwiek innego a pasowało od samochodu Peugeot.
Napisałem to tak gdyby kiedyś tutaj trafiła - niech przeczyta, i może się zastanowi nad swoim postepowaniem.
 :bash:

Offline Magdalena

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 01, 2016, 13:44:42 pm »
Się tak nie denerwuj :pacpac: może zwyczajnie była niedoinformowana, przecież na złość Ci nie zrobiła  ;;)

Offline cez

• 120 km/h
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 07, 2017, 08:42:44 am »
Drodzy,

Czy Bestbike to autoryzowany serwis KTMa? Na stronie KTM widnieją jako dealer.

Czy ktoś z Was serwisował tam swoje moto (jakie wrażenia)?
Dotychczas serwisowałem w Rapidzie w Poznaniu. Rozważam Bestbike, bo jest na miejscu.

Proszę o opinie.
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2017, 08:44:59 am wysłana przez cez »
Cezary aka "Cez"
CF Moto Cforce 1000

Offline JarekAT

• XRV750 LC4 XRV750 LC8 XRV750 K100 XL600LM
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 07, 2017, 08:54:45 am »
W Best Biku już dawno nie ma KTMa tak samo jak HONDY.
Zostały tylko naklejki na witrynach.

Mi zawsze mega cieżko się współpracowało z tym sklepem, nawet przy kupowaniu najmniejszych pierdołów.
Ostatnim razem, którym miałem "przyjemność" próbować coś kupić była sytuacja kiedy Pani przez telefon powiedziała mi, że nie ma czasu szukać akcesoriów  do KTMa, bo woli w sklepie Romety 125 sprzedawać.  :eek:
Części i akcesoria od tamtego momentu kupuję w Olsztynie, Serwisuję sam i z pomocą lokalnych mechaników.

Offline outsider

• 220 km/h
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 07, 2017, 09:10:34 am »
W tej śmiesznej firmie o ile nie jesteś znajomym Najlepszego Motocyklisty w tej części świata Imć Pana Roberta Wielce Szanownego jesteś traktowany od progu jak idiota, śmieć i natręt - taki robaczek który ośmiela się interesować światem Prawdziwych Motocyklistów.
Tak samo było w ciul tam lat temu jak jeszcze byli serwisem KTM-a i chciałem u nich robić coś przy moim LC4, tak samo było 10 lat temu jak miałem nową PC40 i chciałem zrobić przegląd gwarancyjny w autoryzowanym serwisie Hondy, żeby mieć pieczątkę w książce gwarancyjnej... Na szczęście autoryzacje wszystkie potracili, z tego co wiem.
No ale niestety, nie pozwolę się obrażać za własne pieniądze tylko dlatego, że Pan Łada uważa się mądrzejszego i lepszego od innych motocyklistów gdyż wszystkie rozumy pozjadał i umiejętności posiadł.
Kiedyś jeszcze dawało się pogadać z p. Asią, gdy Wielkiego Szefa nie było na miejscu to mówiła ludzkim głosem - ale widać z czasem przejęła już jego styl bycia.
Jak zwał tak zwał, od wielu lat omijam to smutne miejsce wielkim łukiem i na pewno moja noga tam więcej nie postanie czego i innym życzę i doradzam. No chyba, że ktoś lubi być obrażany - to szerokiej drogi, ale w tej sytuacji mogę pomóc za darmo, nie trzeba w tym celu wydawać swoich pieniędzy w Best Bike...

P.S. Dla jasności - długo się zastanawiałem, czy to może ja mam jakieś antyciała na tych ludzi albo może we mnie jest coś co powoduje, że oni mnie nie lubią. Po wielu rozmowach ze znajomymi motocyklistami każdy potwierdza to samo: że poczuł się obrażony już nawet w sposobie, w jaki Wielce Szanowny Pan Robert odpowiada na zwykłe "dzień dobry" gdy ośmielisz się zakłócić jego spokój wkraczając w (niegościnne) progi jego przybytku...
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2017, 09:31:36 am wysłana przez outsider »

Offline Patryk

• TDM 3VD
  • 120 km/h
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 07, 2017, 09:54:22 am »
Niestety jeśli chodzi o obsługę to koledzy którzy wcześniej pisali mają rację. Byłem dwa razy w tym sklepie za każdym razem obsługa, co tu dużo mówić jak w BSS za czasów PRLu.

Offline cez

• 120 km/h
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 07, 2017, 13:37:09 pm »
Koledzy,

Bardzo Wam dziękuję za te opinie. W tej sytuacji moja noga tam nie postanie, a już na bank nie oddam tam mojego motocykla.

Myślę, że zrobie sobie wycieczkę i pojadę jednak do wspomnianego przez Jarka Olsztyna.
Jeszcze raz dzięki. Pozdro!

« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2017, 13:39:05 pm wysłana przez cez »
Cezary aka "Cez"
CF Moto Cforce 1000

Offline vlad

• 220 km/h
  • Naczelny Gawędziarz
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 07, 2017, 13:46:21 pm »
Tak z ciekawości, co w Rapidzie zrobili nie tak, że chcesz zmieniać serwis na jeszcze dalszy w Olsztynie?

Offline Viniu

• BMW R1100 GS
  • Administrator
  • 300 km/h
    • YT - Channel
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 07, 2017, 14:29:10 pm »
Koledzy,

Bardzo Wam dziękuję za te opinie. W tej sytuacji moja noga tam nie postanie, a już na bank nie oddam tam mojego motocykla.

Myślę, że zrobie sobie wycieczkę i pojadę jednak do wspomnianego przez Jarka Olsztyna.
Jeszcze raz dzięki. Pozdro!

Pisząc o kimś źle, a tak odbieram Twoją wypowiedź, dobrze byłoby a nawet wskazane byłoby podzielić się informacjami co było nie tak.
Problemem nie jest problem.
Problemem jest twoje podejście do problemu.

https://www.youtube.com/user/TheVineks