Grudnia 22, 2024, 08:49:40 am

Autor Wątek: Centrum motocyklowe Bydgoszcz  (Przeczytany 17543 razy)

Offline Wodzu

• GSX 750 F
  • 220 km/h
Centrum motocyklowe Bydgoszcz
« dnia: Marca 05, 2015, 18:20:14 pm »
Centrum Motocyklowe Bydgoszcz

ul. C.Skłodowskiej 19
Bydgoszcz
tel. 506-01-08-04
www.pphu-motor.pl

Sklep oferuje szeroki wybór części (w tym także do motocykli typu WSK, MZ, Romet, Jawa, itp.), oraz akcesoriów. Na zapleczu dostępny jest serwis wraz z hamownią.

gonzoxx

• Gość
Odp: Centrum motocyklowe Bydgoszcz
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 18, 2016, 16:09:33 pm »
Odradzam ten serwis! Według mnie to zwykli oszuści i naciągacze na drogie części, które jak się później okazuje, wcale nie pasują do mojego motocykla. Naprawiałem u nich niedawno swój motocykl, w trakcie powrotu z serwisu odpadł mi tłumik!!! Zamówiłem nowy ale przysłali mi nie do mojego modelu. Próba reklamacji skończyła się groźbami i wyzwiskami z ich strony. Nie mam pojęcia co to za ludzie, ale wole unikach ich z daleka. Nie znają się kompletnie na motocyklach, ale tylko spróbuj im to powiedzieć... potem może być ciężko. Omijajcie z daleka ten serwis, w Bydgoszczy na pewno znajdzie się o wiele lepsza i rzetelniejsza firma. Im powinno się jak najszybciej zabronić wykonywania działalności. Sam osobiście zastanawiam się nad donosem na Policję. Pozdrawiam wszystkich motocyklistów z Bydzi! :)

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 18, 2016, 16:22:50 pm »
Gonzoxx, prosimy o stosowanie się do regulaminu forum, czyli najpierw napisanie kilu słów o sobie w Przywitalni, a dodatkowo nie dublowania tematów (drugi wątek dotyczący opinii na temat centrum został przesunięty do "Niszczarki").
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 18, 2016, 16:52:45 pm »
Napisz też może jaki motocykl Ci tak zepsuli.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

gonzoxx

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 18, 2016, 21:37:20 pm »
Jest to Barton Fighter 2 125ccm. Byłem przy tym jak go naprawiali, czasami miałem wrażenie (a jestem świeżak w temacie) że oni kompletnie nie wiedzą co robią. Przykład, wymienili mi całkowicie sprawne sprzęgło! Pomijając fakt jakości ich usług, czy wyobrażacie sobie, że prosicie o to by w końcu zamówili Ci właściwą część i jesteś w tym momencie zwyzywany i dosłownie wykopany ze sklepu??? Epitetów jakie tam padały, nie warto nawet przytaczać...

klimek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 23, 2016, 19:14:16 pm »
Prawda! Ostatnio też naprawiałem u nich motocykl i nie byłem zadowolony z ich usług. Nie miałem czasu żeby szukać serwisu więc trafiłem właśnie do nich czego teraz żałuje. Obsługa nie miła, robota wykonana byle było, a zapłaciłem tyle kasy, że aż portfel płacze. Na pewno już tam nie wrócę... Gdybym miał więcej czasu na pewno znalazł bym lepszą firmę z odpowiednimi cenami i dobrym asortymentem, ale cóż Polak mądry po szkodzie. W każdym razie nie polecam!

Offline Drivers

• 20 km/h
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 23, 2016, 19:33:22 pm »
wydaje mi się, ze to pseudo reklama jakiegoś innego serwisu, nie wiadomo kto to pisze takie to śliskie  bez powitalni i opisu motocykli, wydaje mi się, że to jakaś ściema

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 23, 2016, 19:50:34 pm »
Klimek a Ty jaki motocykl naprawiałeś?

Poza tym zaczynamy od powitalni.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline Supermoto

• SACHS ZZ
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 23, 2016, 19:59:04 pm »
Miałem też zastrzeżenia do jednej sprawy jaką u nich robiłem ale po za tym zrobili dobrą robotę. Gaźniczek zrobili idealnie . Wielki plus za pracę po godzinach- siedzieli do 21 bo była taka potrzeba. Co do ceny to wręcz odwrotnie niż piszą poprzednicy. Ceny usług i części na dobrym poziomie.

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 23, 2016, 20:06:11 pm »
Supermoto może ty się wypowiesz konkretniej. Co to za serwis, czym handlują, w czym się specjalizują, czego nie robią. Mają autoryzację producentów?

Na zdjęciu nie wygląda zachęcająco, osobiście starej lodówki i miksera bym tam nie oddał do naprawy jeżeli kierować się tylko wglądem sklepu.

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 23, 2016, 20:45:31 pm »

Klimek, jak już zostało wspomniane, zapraszamy najpierw do powitalni, tak jak zresztą mówi regulamin.
Po przywitaniu się tam, opisz dokładnie problem, co za motocykl serwisowałeś, co dokładnie było nie tak i kiedy. W innym wypadku post pójdzie do kosza, bo po prostu nie wygląda to wiarygodnie.

Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 23, 2016, 20:57:15 pm »
KSD zapomniałeś dodać: Masz 48 godzin

:P

gonzoxx

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 23, 2016, 21:04:12 pm »
Ja ta sprawe opisałem, bo wolałem, żeby inni nie byle tak stratni co ja. Pracują po godzinach, owszem tak, ale według mnie słabo znają się na swojej robocie. Co do tego że zamówisz u nich jakąś część a dostajesz zupełnie inną, to takich osób jest mnóstwo. To że są zadowoleni jakoś mnie nie boli i bardzo dobrze niech są, gdyby partaczyli każdą robotę już by ich nie było. Najgorsze jednak jest u nich chamstwo, nie wiem jak można zwyzywać Klienta, który po prostu chciał oddać towar...

Offline dawid

• Suzuki DL 1000 V-Strom
  • 120 km/h
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 23, 2016, 21:16:39 pm »
Już dość długo prowadzą ten sklep ładnych kilka lat
Mają tani asortyment ciuszki, frędzle i inne tam dodatki
A serwisem to zajmują się głównie skuterkami
A opinii na temat serwisu nie powiem nie korzystałem ale jak by robili cały czas źle to by już dawno nie było by ich na rynku bo w Bydgoszczy jest tego sporo tylko że nie każdy chce dłubać w chińczyku :)
DL 1000

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 23, 2016, 21:17:45 pm »
[...]Co do tego że zamówisz u nich jakąś część a dostajesz zupełnie inną, to takich osób jest mnóstwo.
[...]
Najgorsze jednak jest u nich chamstwo, nie wiem jak można zwyzywać Klienta, który po prostu chciał oddać towar...[...]

Kolego Gonzo:
1. Jeżeli faktycznie tak jest, że serwis zamówił nie to co chciałeś to czemu to odebrałeś?
2. Jeżeli dodatkowo faktycznie to serwis wprowadził Ciebie w błąd i dostarczył niewłaściwe części to masz cały wachlarz możliwości prawnych (bardzo prostych) jako konsument żeby tą sprawę rozwiązać na swoją korzyść nawet jak Cię uprzednio 'zwyzywali'. Nawet chamstwo sprzedawcy wtedy nie pomoże.
3. Jeżeli faktycznie jest tam 'mnóstwo' klientów którzy ciągle dostają niewłaściwe części to muszę się spytać.... ślepi wszyscy czy nikt nie ma nawet szczątkowego pojęcia o mechanice, że kupuje części których nie potrzebuje i nie zamawiał?