Ja chyba się domyślam jak i dlaczego
Przyznam z przykrością , że kiedyś (3, 4 lata temu) byłem częstym gościem w tym "sklepie". Aż do momentu gdy zakupiłem u nich rękawice znanej firmy klasy "PREMIUM", które po pół roku użytkowania poprzecierały się na palcach. Reklamowałem je na gwarancji, która (ku mojemu zaskoczeniu ) nie została uznana. Informację o tym otrzymałem po 2 miesiącach. Po konsultacji z Rzecznikiem Praw Konsumenta i kilku pismach wysłanych do centrum firmy oddałem sprawę do sądu. Sad pierwszej instancji orzekł na moją korzyść. Moto-Akcesoria odwołały się i tą rozprawę również przegrały. Cała historia z reklamacją trwała prawie 2 lata. Nie mają już w ofercie żadnych produktów tego producenta.Nie muszę chyba już dodawać, że NIE polecam tego "sklepu".
Moja wersja jest taka, że bazują na świeżo upieczonych motocyklistach lub niedzielnych kierownikach. Jedni nie znają tematu a drudzy często mają kasę, kupują to co na półce i wychodzą nie licząc się w ceną. Jakiś obrót muszą mieć skoro jeszcze tego kiosku nie zwinęli.Cytat: zibi w Kwietnia 07, 2015, 21:25:54 pm Ja chyba się domyślam jak i dlaczego A ty co Zibi? Wyczuwasz pralnię pieniędzy i nieodprowadzane podatki?
Gratuluję zapału i wytrwałości w doprowadzeniu sprawy do samego końca
Tak pomyślałem, że skoro wszyscy tak równo narzekamy na M-A to może zrobimy zbiórkę podpisów pod wnioskiem o likwidację tego sklepu?
Cytat: Duch w Kwietnia 10, 2015, 12:23:57 pm Tak pomyślałem, że skoro wszyscy tak równo narzekamy na M-A to może zrobimy zbiórkę podpisów pod wnioskiem o likwidację tego sklepu? Nie kop leżącego. Nie to, żebym bronił M-A, ale często jest pocisk po sprzedawcach. Sam tyrałem dwa lata w MotoDreamie i wiem jak trudno pogodzić lojalność wobec klienta z naciskami kierownictwa.
Sklep Moto-Akcesoria na ul. Fordońskiej 137 już nie istnieje. Został przeniesiony niby na Podolską 7.