Grudnia 22, 2024, 10:24:48 am

Autor Wątek: Moto-Akcesoria Bydgoszcz  (Przeczytany 26937 razy)

Offline spider

• 80 km/h
  • **
Odp: Moto-Akcesoria Bydgoszcz
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 07, 2015, 20:52:40 pm »
To i tak cud, ze ta siec jeszcze wogole istnieje  ???

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 07, 2015, 21:22:52 pm »

Własnie też się zastanawiam jak oni jeszcze funkcjonują.
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 07, 2015, 21:25:54 pm »
Ja chyba się domyślam jak i dlaczego  :>

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 07, 2015, 22:23:06 pm »
Moja wersja jest taka, że bazują na świeżo upieczonych motocyklistach lub niedzielnych kierownikach. Jedni nie znają tematu a drudzy często mają kasę, kupują to co na półce i wychodzą nie licząc się w ceną. Jakiś obrót muszą mieć skoro jeszcze tego kiosku nie zwinęli.

A ty co Zibi? Wyczuwasz pralnię pieniędzy i nieodprowadzane podatki?  :>
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 07, 2015, 22:32:44 pm »
Podatki to płacą, lecz taka sieciowa daje duże możliwości od pralni po projekty unijne. Ale to tylko domysły. Czasami przechodząc się po galerii widzi się sklepy posiadające trzy drogie ciuchy i zero klientów, tak to w naszym kraju działa, ważne, że na papierze wszystko gra  :hmm:

Offline MKL

• Suzuki GS500E morski rumak :P
  • 180 km/h
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 09, 2015, 11:46:47 am »
Przyznam z przykrością  :zlosc: , że kiedyś (3, 4 lata temu) byłem częstym gościem w tym "sklepie". Aż do momentu gdy zakupiłem u nich rękawice znanej firmy klasy "PREMIUM", które po pół roku użytkowania poprzecierały się na palcach. Reklamowałem je na gwarancji, która (ku mojemu zaskoczeniu  :eek: ) nie została uznana. Informację o tym otrzymałem po 2 miesiącach. Po konsultacji z Rzecznikiem Praw Konsumenta i kilku pismach wysłanych do centrum firmy oddałem sprawę do sądu. Sad pierwszej instancji orzekł na moją korzyść. Moto-Akcesoria odwołały się i tą rozprawę również przegrały. Cała historia z reklamacją trwała prawie 2 lata. Nie mają już w ofercie żadnych produktów tego producenta.
Nie muszę chyba już dodawać, że NIE polecam tego "sklepu".

Gratuluję zapału i wytrwałości w doprowadzeniu sprawy do samego końca :)  :Y

Offline Wilek

• Yamaha fz6
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 09, 2015, 21:11:09 pm »
Ja juz nigdy w zyciu nie wstapie do sklepu o tej nazwie ktorej nazwy nawet nie chce wypowiadac,ani pisac,po prostu dramat i parodia w jednym,nie wiem jakim cudem te sklepy jeszcze w ogole prosperują,powiem tak,oby jak najdalej od tych kiosków.

Offline Vengosh10

• BMW F650GS 2000 r., BMW F800GS HOBEL :-)
  • 220 km/h
    • kanał youtube
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 10, 2015, 12:16:57 pm »
Moja wersja jest taka, że bazują na świeżo upieczonych motocyklistach lub niedzielnych kierownikach. Jedni nie znają tematu a drudzy często mają kasę, kupują to co na półce i wychodzą nie licząc się w ceną. Jakiś obrót muszą mieć skoro jeszcze tego kiosku nie zwinęli.

A ty co Zibi? Wyczuwasz pralnię pieniędzy i nieodprowadzane podatki?  :>
Ha, ha, to dokładnie moja historia. Po zrobieniu prawka i kupnie motocykla poleciałem do MA kupić całe wyposażenie bo nie znałem innego sklepu ani nikogo kto by jeździł na moto. Ale pamiętam, że dostałem na wszystko rabat i porównując ceny z allegro jakoś specjalnie nie przepłaciłem, z tym że to był 2009 r, nie wiem jak jest teraz.

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 10, 2015, 12:23:57 pm »
Tak pomyślałem, że skoro wszyscy tak równo narzekamy na M-A to może zrobimy zbiórkę podpisów pod wnioskiem o likwidację tego sklepu?  :fun:
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline ady

• Yamaha FZ6N
  • 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 10, 2015, 19:01:20 pm »
Gratuluję zapału i wytrwałości w doprowadzeniu sprawy do samego końca :)  :Y
Dzięki. Opłaciło się  :thumbup:
It's not a hobby, it's a way of life...

mirek

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 10, 2015, 19:10:29 pm »
Tak pomyślałem, że skoro wszyscy tak równo narzekamy na M-A to może zrobimy zbiórkę podpisów pod wnioskiem o likwidację tego sklepu?  :fun:
Nie kop leżącego. :)
Nie to, żebym bronił M-A, ale często jest pocisk po sprzedawcach. Sam tyrałem dwa lata w MotoDreamie i wiem jak trudno pogodzić lojalność wobec klienta z naciskami kierownictwa. :P

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 10, 2015, 21:31:29 pm »
Nie kop leżącego. :)
Nie to, żebym bronił M-A, ale często jest pocisk po sprzedawcach. Sam tyrałem dwa lata w MotoDreamie i wiem jak trudno pogodzić lojalność wobec klienta z naciskami kierownictwa. :P

Może masz i rację, zostawmy ich bo gdyby nie M-A to skąd wyszli by obecni właściciele lepszych sklepów w okolicy? W sumie M-A powinno dostać nagrodę motoru biznesu, ludzie mieli ich tak dość, że sami pootwierali sklepy bo wiedzieli że gorzej tego interesu niż oni zrobić nie można  ;D

Offline ROKSi

• Honda CBR 125 R
  • 180 km/h
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 18, 2016, 21:19:48 pm »
Sklep Moto-Akcesoria na ul. Fordońskiej 137 już nie istnieje. Został przeniesiony niby na Podolską 7.

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 18, 2016, 21:22:08 pm »
równia pochyła  :hmm:

Offline Duch

• Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 18, 2016, 21:24:51 pm »
Sklep Moto-Akcesoria na ul. Fordońskiej 137 już nie istnieje. Został przeniesiony niby na Podolską 7.

Adres następnej siedziby: Dno rowu Mariańskiego.