Łaaatwe
Ps. zamków pokrzyżackich na naszych północnych ziemiach jest 86
Lista jak lista. Mam nawet mape papierowa z zaznaczonymi WSZYSTKIMI zamkami w Polsce-nawet tymi, po ktorych zostaly dwa kamienie.O tak, jest to wyzwanie.
Cytat: Hubertus w Maja 21, 2015, 09:52:20 am Lista jak lista. Mam nawet mape papierowa z zaznaczonymi WSZYSTKIMI zamkami w Polsce-nawet tymi, po ktorych zostaly dwa kamienie.O tak, jest to wyzwanie.Ja mam taką mapę, ale tylko z krzyżackimi...nawet jesli została ino kępa krzaków na wzgórzu. Mam tez album z rekontrukcjami lub starymi rycinami. Kiedys miałam plan objazdu ich wszystkich puszką, ale może zrealizuję go kiedys na moto
Cytat: hagewa w Maja 21, 2015, 10:02:18 am Cytat: Hubertus w Maja 21, 2015, 09:52:20 am Lista jak lista. Mam nawet mape papierowa z zaznaczonymi WSZYSTKIMI zamkami w Polsce-nawet tymi, po ktorych zostaly dwa kamienie.O tak, jest to wyzwanie.Ja mam taką mapę, ale tylko z krzyżackimi...nawet jesli została ino kępa krzaków na wzgórzu. Mam tez album z rekontrukcjami lub starymi rycinami. Kiedys miałam plan objazdu ich wszystkich puszką, ale może zrealizuję go kiedys na moto to pochwal się mapą i odgrzeb plan objazdu :D robi się ciekawie
Ja mam jeszcze specjalistę który zajmuje się poszukiwaniem starych cmentarzy odnajdując je po sposobie nasadzania drzew. Może stworzymy jakiś poszukiwawczy dream team?