Grudnia 23, 2024, 20:18:00 pm

Autor Wątek: ceramizery  (Przeczytany 8085 razy)

Offline kag

• 80 km/h
  • **
ceramizery
« dnia: Lipca 15, 2016, 20:47:37 pm »
nie ukrywam że jestem sceptykiem co cudownych regenerujących magicznych płynów uleczających silniki. jednak że po raz kolejny słyszałem o ceramizerach środki zmniejszajace tarcie uszczelniające itp itd wiecej info na ceramozer.pl
 moja skoda właśnie przejechała 340 tys i co prawda nic jej nie dolega ale opinie są pozytywne i jeśli ma to jej pomóc ukulać drugie tyle... jestem wstanie zaryzykować.
chciałbym poznać jednak waszą opinie miał ktoś z was kontakt z takimi cudami.

ps.
podobno tVN Turbo zajmował się tematem recenzje były ok.

Offline Duch

• KMZ K-650, Honda XL600V Transalp, Suzuki DL AL7 650XT V-Strom [R.I.P.], BMW F900GS Adv
  • Administrator
  • 300 km/h
Odp: ceramizery
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 15, 2016, 21:46:28 pm »
Nie wlałem takich wynalazków do Dniepra mimo, że silnik był na wykończeniu. Może dlatego, że mam go zamiar remontować. Jeżeli twoja Skoda to Favorit warta jakieś 600 zł na wagę to bym wlewał.

Ale na chłopski rozum.... Czy jakakolwiek pasta czy preparat do dolania do oleju czy paliwa jest w stanie zrobić robotę taką jak obróbka termiczna, chemiczna i mechaniczna stali?

Jedyny środek jaki brałem kiedyś pod uwagę to Moto Doctor czy inny Car Spec. Ale chodziło mi tylko o zwiększenie gęstości oleju do uzyskania lepkości na poziomie 10W60 na który mnie nie stać do motocykla który spala podczas upału 550 ml oliwy na 100 km.
Yet you can't get a promotion, you won't retire, and despite your best efforts, you refuse to die.

Offline ksiegowy

• VFR800
  • 220 km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 22, 2016, 09:07:20 am »
Kag, ja również jestem sceptycznie nastawiony do takich wynalazków, jednak mój teść zawsze chwalił ceramizer.  Wlałem go do galaxa 2,8 v6 z przebiegiem 200k i o dziwo zauważyłem zmniejszenie się spalania. Co do oleju to i wcześniej nic nie brał.
Szczerze to dzięki za przypomnienie, wieje go do sceniczki.

Wysłane z mojego myPhone_INFINITY_II_LTE przy użyciu Tapatalka

Offline Dakatsu

• DL650 śliczny troszkę niebieski :P
  • 300 km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 22, 2016, 09:10:51 am »
Zanim powstał ceramicer i inne podobne środki był MILITEC. Stosowany do celów wojskowych. Na tym środku oparły się właśnie ceramizery i im podobne. Środek MILITEC można kupić taniej a jakością to nie wiem czy nawet nie przewyższa tych innych wynalazków.

Offline kag

• 80 km/h
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 22, 2016, 21:51:31 pm »
na stronie ceramizera jest nawet wersja moto.
Przy następnej wymianie ojlu  w skodzie wleje, jak to w Inowrocławiu na kopalni napisane było 
ONE kozie DEATH 

Offline Marcel

• CBR 900RR Fireblade
  • 180 km/h
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 23, 2016, 11:04:09 am »
Tutaj jest jeden test:
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale.