Witam.
Również zakupiłem ten interkom, 2 sztuki dla siebie i plecaczka, w wersji z dodatkowym małym mikrofonem do kasków integralnych. I o ile muzykę z telefonu słychać bardzo głośno, rozmowa przez telefon sparowany przez BT też idzie bardzo głośno i wyraźnie, o tyle w funkcji interkomu słychać bardzo bardzo cicho, a sprawdzałem w nocy w domu! Mam obawy jak to będzie działać podczas jazdy i to jeszcze w stoperach do uszu.
Mikrofony mam umieszczone tuż obok ust, w jednym kasku lekko z prawej od ust, w drugim nad ustami, myślę że nie są za daleko i nie mają tutaj wpływu.
Może te małe mikrofony są gorszej jakości? Dzisiaj przetestuję te większe na pałąku, choć w integralu ich nie zamontuję, ale tylko sprawdzę. Po tych pierwszych testach z muzyką i rozmową telefon byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, ale po teście interkomu jestem trochę zawiedziony.
Dodatkowo za pierwszym razem interkomy sparowały się ze sobą bardzo szybko (kilka sekund) a za każdym kolejnym razem trwa to kilka minut, w ogóle to myślałem, że raz sparowane będą się pamiętać a trzeba parować po każdym włączeniu, tak? Czy może coś źle robię?
Czy ktoś z przedmówców używa funkcji interkomu podczas jazdy np. z plecaczkiem i wypowie się jak słychać?
Mariusz_CBF, jak jest u Ciebie?
LwG