heyka
Jak już ktoś napisał (pan Admin
), czym jest "grupa" w tej ankiecie? Na początku nawet chciałem podpiąć to słowo pod nasze forum. W pewnym sensie jesteśmy jakąś tam, czy w jakiejś tam mierze, jakąś subkulturą (dzielimy pasję do jazdy na motocyklu - a to z definicji wystarczy, żeby nazwać nas subkulturą). Jednak dalsze pytania z użyciem słowo "grupa" ukierunkowane są typowo na kluby.
Druga sprawa jest taka, że ankietę odebrałem może i błędnie, ale jednak takie robi wrażenie, zresztą kierunek Twoich studiów również jakoby potrzebowalibyśmy pomocy czy resocjalizacji, powtarzające się pytania o alkohol, narkotyki, środki odurzające, (nie wiem czy wymieniłem wszystkie sformułowania których użyłaś). Z góry założone jest, że mamy jakieś, nawet nie jakiś a z narkotykami itd. problemy... no i nie wiem skąd to przypuszczenie/założenie, że tej pomocy potrzebujemy i że mamy z tym problemy.
Moim zdaniem zły adres - nie to forum/grupa/stowarzyszenie.
I jeszcze jedno - rozstrzelenie tematów pytań, skakanie z tematu na temat, wracanie po kilku pytaniach do podobnego zagadnienia - typowa socjotechnika.