Grudnia 23, 2024, 18:21:21 pm

Autor Wątek: Witajcie.  (Przeczytany 8202 razy)

Offline cezi

• Suzuki Bandit 1250
  • 300 km/h
  • Kiedy czuję pęd powietrza...
Odp: Witajcie.
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 05, 2016, 10:29:03 am »
Zapraszamy do nas, zabierzemy na wycieczkę  :moto: A potem pomożemy napisać pracę  :yeah:
Żadna ankieta tyle Ci nie da informacji, co kilka dni spędzone z nami   ;D

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 05, 2016, 11:14:21 am »
1. Nie widzę na forum ani w sowim życiu subkultury i nie lubię jak mi się przyczepia sub-łatkę.
2. Ankieta poprzez pytania jest ukierunkowana na stworzenie konkretnego obrazu-stereotypu. Pytanie czy celowo czy niezamierzenie.

:fun: :fun: :fun:
Warto chyba w tym momencie zauważyć, iż autorka podała, iż jest studentką profilaktyki społecznej i resocjalizacji :)

Profilaktyka społecznaogół działań zapobiegawczych niepożądanym zjawiskom w rozwoju i zachowaniu się ludzi to znaczy zapobieganie tym wszystkim sytuacjom, które powodują wyłanianie się potrzeb z zakresu opieki społecznej, terapii grupowej i indywidualnej oraz kompensacji społecznej. Rozwinięta i dobrze realizowana profilaktyka społeczna powinna redukować przypadki niedostosowania społecznego, wykolejeń, patologii społecznej. Powinna uprzedzać stany zagrożenia moralnego, zdrowotnego, kulturalnego, społecznego, aby uchronić jednostki i grupy danej populacji przed niepożądanymi odchyleniami od stanów normalnych, w tym zaburzeń na tle emocjonalnym.

Resocjalizacja – proces modyfikacji osobowości jednostki społecznej w celu przystosowania jej do życia w danej zbiorowości, a w węższym rozumieniu w społeczeństwie. Polega on na tym, iż poprzez odpowiednie zabiegi kształtuje się u tej jednostki normy społeczne i wartości, których nie miała ona możliwości przyswoić wcześniej w trakcie socjalizacji. Celem resocjalizacji jest jednocześnie spowodowanie, iż rezygnuje ona z przyswojonych do tej pory reguł działania stających w sprzeczności z systemem aksjonormatywnym tej zbiorowości.
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline Viniu

• BMW R1100 GS
  • Administrator
  • 300 km/h
    • YT - Channel
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 05, 2016, 11:49:37 am »
heyka  :yeah:
Jak już ktoś napisał (pan Admin  :oki:), czym jest "grupa" w tej ankiecie? Na początku nawet chciałem podpiąć to słowo pod nasze forum. W pewnym sensie jesteśmy jakąś tam, czy w jakiejś tam mierze, jakąś subkulturą (dzielimy pasję do jazdy na motocyklu - a to z definicji wystarczy, żeby nazwać nas subkulturą). Jednak dalsze pytania z użyciem słowo "grupa" ukierunkowane są typowo na kluby.
Druga sprawa jest taka, że ankietę odebrałem może i błędnie, ale jednak takie robi wrażenie, zresztą kierunek Twoich studiów również jakoby potrzebowalibyśmy pomocy czy resocjalizacji, powtarzające się pytania o alkohol, narkotyki, środki odurzające, (nie wiem czy wymieniłem wszystkie sformułowania których użyłaś). Z góry założone jest, że mamy jakieś, nawet nie jakiś a z narkotykami itd. problemy... no i nie wiem skąd to przypuszczenie/założenie, że tej pomocy potrzebujemy i że mamy z tym problemy.
Moim zdaniem zły adres - nie to forum/grupa/stowarzyszenie.

I jeszcze jedno - rozstrzelenie tematów pytań, skakanie z tematu na temat, wracanie po kilku pytaniach do podobnego zagadnienia - typowa socjotechnika.
« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2016, 12:00:58 pm wysłana przez Viniu »
Problemem nie jest problem.
Problemem jest twoje podejście do problemu.

https://www.youtube.com/user/TheVineks

Offline zero.5

• BMW R1250GS
  • 220 km/h
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 05, 2016, 15:13:27 pm »
Witam,
I tyle... Viniu napisał już wszystko. Podpisuję się pod jego postem.

Offline Drivers

• 20 km/h
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 05, 2016, 16:48:40 pm »
cze