Grudnia 26, 2024, 07:06:57 am

Autor Wątek: Rękawice Held Touring Five  (Przeczytany 17207 razy)

mirek

• Gość
Odp: Rękawice Held Touring Five
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 02, 2016, 13:20:08 pm »
Osobiście jako potencjalny nabywca wolałbym przeczytać nie ile sezonów a raczej ile km, tak w przybliżeniu. Bo przez 4 sezony można zrobić 50000 i 500km. ;)

Też o tym pomyślałem ;)
Za młodu moje "sezony" to było 20-30k ale zdarzały się takie że 5k nie ukulałem...  :)

Offline Rotmistrz

• BMW F750GS Tabun
  • 220 km/h
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 03, 2016, 20:11:20 pm »
Osobiście jako potencjalny nabywca wolałbym przeczytać nie ile sezonów a raczej ile km, tak w przybliżeniu. Bo przez 4 sezony można zrobić 50000 i 500km. ;)

Też o tym pomyślałem ;)
Za młodu moje "sezony" to było 20-30k ale zdarzały się takie że 5k nie ukulałem...  :)

U mnie sezon na 125 cm3 wynosił około 8-9 tys. km

Offline JarekAT

• XRV750 LC4 XRV750 LC8 XRV750 K100 XL600LM
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #17 dnia: Września 06, 2016, 10:12:09 am »
Panie i Panowie, achtung, achtung.

Kto ma chrapkę na te rękawice niech zagęszcza ruchy.
Przyszła właśnie informacja, że HELD nie zamierza w przyszłym sezonie kontynuować produkcji owych rękawic. Szkoda, bo są solidnie wykonane.
Jest też kilka innych pozycji Helda, których nie będzie, a sprzedają się doskonale. Dziwna decyzja firmy Held.

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #18 dnia: Września 06, 2016, 15:19:44 pm »
Przy okazji mogę napisać kilka zdań po przejechaniu kilkuset kilometrów, a może i więcej w tych rękawicach  :moto:

Rękawice jak najbardziej dają radę w chłodniejszych klimatach mówię tutaj na przykładzie jazdy przez góry w Norwegii gdzie temperatura spadła do 5-6 stopni  :yeah:
Nic się nie pruje, nie ściera jedynym mankamentem dla mnie jest łączenie dwóch palców coś mnie uwiera na zszyciu (nie wiem może to akurat w tej parze)  jednakże mam dość długie paluchy i zawsze ciężko mi dobrać rękawice pod siebie czy do motocykli czy do roboty w straży tak więc dla innych może być gitara  :oki:
krótko pisząc POLECAM  :oki: :oki: :oki:

Offline Tomstar

• Suzuki V-Strom DL650
  • 20 km/h
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Września 21, 2016, 22:15:54 pm »
Też mam te łapki. Przejechały dotąd 2.5 kkm. Ogólnie bardzo wygodne i na razie nie widać praktycznie zurzycia. Trochę za ciepłe w upały, ale wpływa na to brak przewiewu przez handbary. Mała wada to krótkie rzepy na mankietach. Ledwo się zapinają na mojej kurtce. Poza tym godne polecenia.