Grudnia 22, 2024, 23:59:27 pm

Autor Wątek: Z serii szukamy następcy - BMW K1600 Grand America  (Przeczytany 8293 razy)

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
Odp: Z serii szukamy następcy - BMW K1600 Grand America
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 08, 2022, 19:39:20 pm »
GTL ma nieco inaczej poprowadzoną linię tyłu

No tak, dopiero teraz się skapnąłem. Rzuciłem okiem tak po parametrach, a tu największa zmiana dotyczy zewnętrznego design'u. Mi też GTL podoba się znacznie bardziej. Ta druga opcja jest taka bardziej czoperowata.

Odnośnie dyskusji dotyczącej wyświetlacza to mi się akurat podoba. To jeden z najlepszych paneli, o ile nie najlepszy na rynku. Mnóstwo informacji podanych czytelnie i przejrzyście. O samych zaś gustach trudno decydować i albo ktoś lubi takie rozwiązania albo analogową klasykę. Pewnie lepiej gdyby była kwestia wyboru ale to powoduje problemy produkcyjne.
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline mski

• Bebok R1250RT
  • 120 km/h
    • Blog motocyklowy
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 08, 2022, 19:49:28 pm »
Genialna recenzja  :notworthy:
GTL wygląda w/g mnie lepiej i też bym poczekał na możliwość przetestowania, bo mam wrażenie, że do GTLowego kufra centralnego nie wejdą dwa kaski ( tak też było w modelu produkowanym poprzednio). Niby wielka szafa, a dwa Shoie to o jednego za dużo  :)

Kufer jest zdaje się ten sam co w R1250RT, a tam się mieściły dwa kaski, co testowaliśmy, na szybko zbliżenie...

Offline KSD

• BMW F850GS
  • Administrator
  • 300 km/h
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 08, 2022, 20:31:41 pm »
Na tym zdjęciu to kufer wygląda na wielki. Te boczne chyba też są niczego sobie.
Czysty motocykl jeździ szybciej!

Offline zero.5

• BMW R1250GS
  • 220 km/h
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 09, 2022, 10:23:00 am »
...

Kufer jest zdaje się ten sam co w R1250RT, a tam się mieściły dwa kaski, co testowaliśmy, na szybko zbliżenie...

Sprawdziłem w RealOem i faktycznie oby dwa modele mają ten sam kufer centralny. W takim razie kaski Shoei są zbyt wielkie  :)